Abonner på nyhetsbrev

PANDEMISENTER
Pandemisenter - åpning.

Åpnet pandemisenter ved UiB

Universitetet i Bergen åpnet Norges første pandemisenter. – Dette er fantastisk imponerende, sier statsråd Henrik Asheim.

#RealfagUiB
Tre menn med hver sin PC rundt et bord

Datasikkerhet: De dummeste tingene vi gjør på nett

Hvorfor skal noen hacke meg, spør du kanskje. Fordi de kan, svarer informatikkstudentene. Det er gode penger å tjene på dine personopplysninger. Her er studentenes do’s and don’ts.

Statsbudsjettet 2021
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Etterlyser sterkere satsing på forskning i UH-sektoren

Svært bekymringsverdig at det ikke satses mer på forskning i Norge. Regjeringen lar en historisk mulighet til et tiltrengt forskningsløft gå fra seg, sier UiB-rektor etter fremleggelsen av statsbudsjettet.

Holbergprisen

Holbergdebatten 2020 “Is Global Stability A Pipe Dream?”

John Bolton og Yanis Varoufakis skal diskutere trusler mot regional og global stabilitet under Holbergdebatten i den 5. desember.

Illustrasjonsbilde studenter

Ny rapport foreslår koronatiltak for studentene

En ny rapport foreslår blant annet en nasjonal portal for erfaringsutveksling, mer studentaktiv undervisning og alternative treningstilbud, som tiltak som kan lette studentenes korona-hverdag.

Dag Rune Olsen og Nicolai Astrup

Inviterte til idédugnad for å nå bærekraftsmålene

Regjeringen inviterte forsknings- og untdanningssektoren til Universitetet i Bergen for å komme med innspill til handlingsplan for å nå bærekraftsmålene.

colourbox

Årets kvoter for kostnadsfri åpen publisering hos sentrale utgivere er snart brukt opp

Årets publiseringskvoter i "Publiser og les"-avtalene med forlagene Wiley, Taylor & Francis og Springer er snart brukt opp. Åpen publisering gjennom disse avtalene vil derfor stoppe når kvotene er nådd for 2020. Nye kvoter gjøres tilgjengelig fra og med 1.1.2021.

Henrik Asheim på besøk på UiB

Asheim roser institusjonenes koronahåndtering

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim møtte rektorer og studentledere i Bergen, fredag 4. september.