Abonner på nyhetsbrev

Benedicte Løseth blir ny Forskningsdirektør ved UiB

Blir forskningsdirektør ved UiB

Benedicte Løseth er ansatt som ny forskningsdirektør ved Universitet i Bergen. Hun gleder seg til å ta fatt på stillingen og bli kjent med både ansatte og forskningsaktiviteten.

GLOBAL HELSE
Ole Frithjof Norheim portrett

Millioner til nytt senter for globale helseprioriteringer

Forskningsgruppen Globale helseprioriteringer blir til forskningssenteret BCEPS med støtte fra Bergens forskningsstiftelse, NORAD, Universitetet i Bergen og tidligere fra Bill & Melinda Gates Foundation. Til sammen har senteret mottatt 121 millioner kroner.

FORSKNING | DIABETES
Celler i laboratorie

Kroppens egne celler kan kurere diabetes i fremtiden

UiB-forskning viser at naboceller kan ta over skadde insulinproduserende cellers jobb. Dette kan være begynnelsen på ny behandling av diabetes.

Store norske leksikon

Nytt rekordår for UiB i Store norske leksikon

UiB sine artikler er lest 4,7 millioner ganger i Store norske leksikon i 2018. Det er en økning på 7 prosent fra 2017.

mr_lab_forskning

Slik skal store datamengder få ekstra nytteverdi

Moderne teknologi samler inn store datamengder vi har store problemer med å utnytte. Nå oppretter Universitetet i Bergen et nytt forskningssenter som gjennom matematikk, algoritmer og datamaskiner skaper stor samfunnsnytte.

Hvalflytting

Nå flytter hvalene tilbake til museet

Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.

Ny bok
ubb-trom-038

Forskeren som ble portrettfotograf

I 1882 dro Sophus Tromholt til Kautokeino for å forske på nordlys. Men det var kameraet som ble med på lasset som skulle gjøre ham berømt. De unike bildene av den samiske lokalbefolkningen er i dag på Unescos verdens hukommelse-liste, og for første gang gis hele fotosamlingen hans ut i bokform.

UiB-studenter fikk stipend av TV2

Seks masterstudenter ved UiB fikk onsdag utdelt TV2s studentstipend. Formålet er blant annet å bygge kunnskap og kompetanse med høy relevans for mediebransjen.

FORSKNINGSRÅDET
Pinar Heggernes

Går inn i Forskningsrådet

Pinar Heggernes fra UiB er utnevnt til nytt styremedlem i Forskningsrådet. - Dette er noe av det viktigste en akademiker i Norge kan bidra med, sier Heggernes.

Senter for undersøkende journalistikk

- Riktig tidspunkt for grave-satsing

- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.