Alrek helseklynge

Faggruppe for innovasjon og e-helse

Innhold

Faggruppe for innovasjon og e-helse ble utnevnt av Arbeidsgruppen for Alrek helseklynge i møte 09.11.17.

Mandat for faggruppen

Gruppen skal drøfte mulighetene for utvikling og samarbeid på feltet innovasjon og e-helse i et folkehelse- og helsetjenesteperspektiv. Gruppen bes om å identifisere samarbeidsflater mellom helsetjenesten, kommunene, utdanningsinstitusjonene og innovasjonsmiljøene.

Samarbeidet skal gi merverdi for befolkningen, de kommunale helsetjenestene, for utdanningsinstitusjonene og studentene.

• Gruppen bes om å vurdere forskningsbehovet rundt primærhelsetjenesten sine behov for innovasjon og utvikling av tjenestene.
  • Gruppen bes om å vurdere hvordan studenter kan få økt kunnskap og innsikt i tjenesteinnovasjon og E-helse.
  • Gruppen bes spesielt om å vurdere hvordan brukermedvirkning kan styrke arbeidet og samarbeidet på disse områdene.
  • Gruppen skal ha tett kontakt med Faglig forum, som har et hovedansvar for relasjonene til de miljøene som skal inn i Årstadveien 17

Arbeidet er et ledd i samhandlingen rundt Alrek helseklynge og gruppen bes om å jevnlig rapportere til Arbeidsgruppen for helseklyngen. Det vil være en fordel om det ved avslutning av hvert år gis en kort skriftlig fremstilling av faggruppens fremdrift.

Gruppen ledes av prodekan for innovasjon ved Det medisinske fakultet(*) og har ytterligere representasjon fra UiB-PSYK, UiB-KMD, BTO, Mohn-senteret, HVL, NHH, Bergen kommune og Uni Research. Gruppen har i tillegg en brukerrepresentant.   Gruppens representanter kan suppleres ved behov.   (* endret våren 2018, ledelse fra HVL avklart)

Representanter i faggruppen (oppdatert 19.04.18):

Mohn-senteret/HVL (Fakultet for ingeniør- og naturfag) – leder

Jens Kristian Fosse, prodekan  jens.kristian.fosse@hvl.no

Det medisinske fakultet UiB

Vegard Thuseth,
(vara: Helge Ræder, prodekan for innovasjon helge.rader@uib.no )

Høgskulen på Vestlandet

Mari Synnøve Berge, førsteamanuensis mari.synnove.berge@hvl.no

BTO

Bjarte Horn bjarte.horn@bergento.com

KMD fakultet UiB