Hjem
Alrek helseklynge
Seminar

Mingling på Solstrand

Partnerne i klyngesamarbeidet møttes nylig på Solstrand hotell og bad for å bli bedre kjent med hverandre og finne nye måter å samarbeide på.

Neste
Solstrand 2019
Speed date på Solstrand.
Photo:
Ingrid Hagerup
1/12
Solstrand 2019
Jens Kristian Fosse, prodekan for innovasjon ved Høgskulen på Vestlandet, snakket om "klyngebegrepet"
Photo:
Ingrid Hagerup
2/12
Solstrand 2019
Paneldebatt om folkehelsebegrepet med Simon Øverland fra Folkehelseinstituttet, Torill Larsen fra HEMIL –senteret (Det psykologiske fakultet, UiB), Anette Katinka Servan fra Bergen kommune og Rolv Terje Lie ved Institutt for globale helse og samfunnsmedisin, UiB. Kommunikasjonsansvarlig ved Det medisinske fakultet, Marion Solheim, var moderator.
Photo:
Ingrid Hagerup
3/12
Solstrand 2019
Marianne C. Håheim, leder for brukerpanelet i Alrek helseklynge, snakket om brukerpanelets rolle og mandat.
Photo:
Ingrid Hagerup
4/12
Solstrand 2019
Speed date
Photo:
Ingrid Hagerup
5/12
Solstrand 2019
Speed date
Photo:
Ingrid Hagerup
6/12
Solstrand 2019
Speed date
Photo:
Ingrid Hagerup
7/12
Solstrand 2019
I alt var drøyt hundre representanter fra de ulike partnerne samlet på Solstrand disse to dagene.
Photo:
Ingrid Hagerup
8/12
Solstrand 2019
Tema for seminaret var "Divergens og mangfold".
Photo:
Ingrid Hagerup
9/12
Solstrand 2019
Studentene i studentpanelet presenterte seg selv og sin rolle i Alrek helseklynge.
Photo:
Benedicte Løseth, Bergen kommune
10/12
Solstrand 2019
Helsebyråd Rebekka Ljosland var tilstede for å presentere Bergen kommune sine visjoner om helseklyngesamarbeidet.
Photo:
Ingrid Hagerup
11/12
Solstrand 2019
Arild Raaheim ved Det psykologiske fakultet, snakket om klynger som inspirasjon til pedagogisk fornyelse.
Photo:
Ingrid Hagerup
12/12
Tilbake

Innhold

Representanter fra både Universitetet i Bergen, Høgskulen i Bergen, Bergen kommune og Helse Bergen, for å nevne noen, samlet seg onsdag 8. januar til torsdag 9. januar på Solstrand hotell og bad. Programmet var tettpakket, med foredrag fra de ulike partnerne om hva de tenker om helseklyngesamarbeidet, presentasjon av prosjekter som allerede har kommet ut av samarbeidet, og refleksjoner om hvordan de ser for seg veien videre. Tittelen for seminaret var "Divergens og mangfold".

Reidun Kjome, leder av Faglig forum i helseklyngen, var sentral i utarbeidelsen av programmet til seminaret, forklarer bakgrunnen for valget av tittel: Speed date på Solstrand (YouTube)

– Poenget med alrek er at vi skal bli kjent med hverandre, vi skal bruke hverandre sin kompetanse og utnytte ulikhetene, sier hun her: 

Derfor var det i programmet også satt av god tid til å bli kjent med hverandre, i en form som for mange kanskje er litt ukjent: På slutten av dag en var det satt av én time til en såkalt "Speed date" (se mer om den i videoen over, og bilder i bildekarusellen øverst)

Ny logo og besøk av byråd

På seminaret ble også den nye logoen og den visuelle profilen til Alrek helseklynge presentert av grafiker Arjun Ahluwalia ved Kommunikasjonsavdelingen. Den nye logoen knytter an til den eldgamle historien til området, som engang utgjorde en kongsgård på Álrekstaðir og uttrykker samtidig hvordan helseklyngen styrker seg gjennom samarbeid og felleskap.

På seminaret befant også helsebyråd Rebekka Ljosland seg. Hun startet dag to i seminaret med å fortelle litt om hvilke visjoner og ønsker bergen kommune har med deltagelsen i helseklyngesamarbeidet.

Nytt navn på "kommunerommet"?

Bergen kommune utlyste også på seminaret en navnekonkurranse for hva de skal kalle kommunens flerbruksareale, som til nå har blitt kjent under knaggen "kommunerommet". Det såkalte "kommunerommet" skal inneholde et areal som skal kunne brukes til og i publikumskontakt. Vinneren av navnekonkurransen og navneforslaget ble annonsert for deltagerne på seminaret på slutten av dag to, men kommunen vil fortsatt holde kortene litt tett inntil brystet: 

– Vi trenger en liten uke på å forankre navnet godt internt i egen organisasjon, forklarer Benedicte Løseth og de nysgjerrige må dermed fortsatt smi seg med litt tålmodighet.