Alrek helseklynge
Alrek-uken

Alrek-uken begynner å ta form

Komiteen for Alrek-uken ønsker at åpningen av det nye bygget i Årstadveien skal bli en storslått feiring.

I midten av oktober markeres åpningen av nybygget i Årstadveien 17 med en uke med spennende aktiviteter i tilknytning til helseklyngen. Komiteen for Alrek-uken består av partnerne som skal inn i bygget, og komiteleder Silje Mæland forteller at programmet nå begynner å ta form.

– Gjennom våren har vi hatt møter for å planlegge hvordan vi kan vise frem kraften i miljøene som skal «bo i bygget» samt resten av klyngepartnerne. Miljøene har fått anledning til å melde inn tema de ønsker å presentere, og etter en gjennomgang av alle innspillene har vi kommet til fem hovedtema for Alrek-uken, sier hun.

De fem hovedtemaene er: «I koronaens tid», «Folkehelse gjennom hele livet», «Immigrasjon og helse», «Innovasjon og smart helse» og Norges posisjon med mye «Big data».

– Nå jobber vi med konkret innhold i de fem temaene, og ønsker å favne et nokså bredt publikum – fra statsråd til barna på naboskolen. Og vi skal nå jobbe videre med å se på hvilke kreative virkemidler som kan tas i bruk for å presentere dette innholdet, sier Mæland.

Vil vise frem klyngesamarbeidet

Hvordan har dere ivaretatt at alle skal være inkludert?

– Hovedfokus i Årstadveien 17 blir på de miljøene som er nyinnflyttet og her har alle vært invitert til å komme med innslag/forslag. Faglig forum har vært sentral i ukesplanleggingen sammen med student- og brukerpanel. Samarbeidsprosjekter fra 2017-2020 er spesielt invitert til egen fremvisning av alt samarbeidet som har skjedd de siste årene. Faggruppene i Alrek og de øvrige partnerne blir viktige i løpet av uken for å vise at dette er en stor og kraftfull klynge på tvers av sektorer, fagområder og institusjoner.

Målet med Alrek-uken er å vise frem helseklyngen, samt invitere folk inn i det nye bygget. Ambisjonen er at publikum skal kunne bevege seg rundt og oppleve fag, forskning, undervisning, debatter, underholdning og mye mer i hvert rom, trapper og korridorer.

– Vi ønsker at Årstadveien 17 skal gjøres om til en stor maurtue under Alrek-uken. Uken skal bringe bygget fullt av liv for å vise frem hvor unike miljøene og samarbeidsmulighetene er. I tillegg til det som skjer i Årstadveien 17, er alle partnerne invitert til å ha parallelle arrangementer hos seg selv eller i nabobyggene gjennom uken, sier Mæland.