Hjem
Alrek helseklynge
Nyhet

Sommerhilsen fra påtroppende klyngekoordinator

Problemstillingene rundt covid-19 treffer midt i den brede ekspertisen som Alrek helseklynge representerer, skriver påtroppende klyngekoordinator Berit Angelskår i sin sommerhilsen.

Hei alle sammen!

En liten sommerhilsen på tampen av en anderledes vår. Mange av dere har stått på som aldri før i kampen mot covid-19, og fortjener derfor ferien ekstra mye i år. Helse- og omsorgstjenestene har blitt satt på prøve, men har også blitt satt på kartet på en ny måte. Aldri før har jeg hørt politikere og journalister snakke så mye om forskning, kompetanse og kunnskapsbasering av tiltak som denne våren. Viktige debatter i skjæringspunktet mellom folkehelse, psykisk helse, barnevern og smittevern har blitt adressert, samt forholdet mellom nasjonal og global helse. Personlig har jeg opplevd en fornyet interesse for feltet jeg jobber med, hvor prioritering i helsevesenet og helseøkonomi plutselig har blitt en del av samtalen.

Dere har sikkert allerede tatt poenget mitt; problemstillingene rundt covid-19 treffer midt i den brede ekspertisen som Alrek helseklynge representerer. Det illustrerer også viktigheten av det samfunnsoppdraget klyngen har tatt på seg. For det er en stor og viktig visjon vi har foran oss. Vi trenger kunnskap, innovasjon og god tverrfaglig helseutdanning for å løse helse- og omsorgsutfordringene vi står ovenfor nasjonalt og globalt. Men, for å oppnå store resultater må vi jobbe konkret. Jeg vil derfor driste meg til en liten oppfordring til ansatte og studenter: Tenk gjennom hva dere vil oppnå med Alrek, av prosjekt og resultat, men også for deg som fagperson.

Men nå er det sommer, ferie og for mange en sårt tiltrengt avkobling! Selv skal jeg ha Norgesferie med fjell og fjord, før de siste månedene i foreldrepermisjon skal nyttes til det fulle. Jeg tiltrer stillingen 1. oktober, da i 50 prosent et par måneder, og deretter for full maskin fra 1. desember. Jeg gleder meg stort til å ta fatt!

God sommer!

Berit Angelskår
påtroppende klyngefasilitator