Alrek helseklynge

Nyhetsarkiv for Alrek helseklynge

Rektor Margareth Hagen fikk æren av å åpne tidenes første Alrekdager i Alrek helseklynge. – Skal vi finne gode og fremtidsrettede løsninger, trenger vi tverrfaglig samarbeid, sier Hagen.
Henriette Christie Ertsås har snart holdt 100 foredrag og forestillinger om virus og vaksine i Bergen gjennom prosjektet «Forskning til folket». Nå lager skuespilleren og molekylærbiologen bok og podcast basert på publikums spørsmål.
Et nasjonalt ekspertutvalg har gransket de 100 første dødsfallene med mulig fatale bivirkninger som ble meldt inn etter at koronavaksineringen startet opp i Norge.
Alrek helseklynge har fått nye nettsider på alrekhelseklynge.no
Gikk du glipp av Alrek-markeringen som var 13. oktober? Her kan du se sendingen i opptak.
På grunn av koronaviruspandemien er dessverre Alrek-veka utsatt på ubestemt tid.
Hensikten med utlysningen er å tilrettelegge for et utvidet faglig samarbeid for miljøene som er en del av klyngesatsingen, og å stimulere til felles studentinitiativ for helseklyngen.
Universitetet i Bergen og Nygårdshøyden eiendom AS overtok det nye bygget til Alrek helseklynge, kun timer før studentenes storinnrykk.
Problemstillingene rundt covid-19 treffer midt i den brede ekspertisen som Alrek helseklynge representerer, skriver påtroppende klyngekoordinator Berit Angelskår i sin sommerhilsen.
Husrådet for Årstadveien 17 består av representanter for de som skal flytte inn i det nye bygget. Nå jobber de med planer for å sikre godt arbeidsmiljø.
Komiteen for Alrek-uken ønsker at åpningen av det nye bygget i Årstadveien skal bli en storslått feiring.
Faggruppe for innovasjon og ehelse avholdt webinar med temaet "Innovasjon i koronatider" 12. juni. Se hele her!
Grethe Unstads kunst inntar en markant plass ved inngangspartiet på det nye Alrek-bygget i Årstadveien 17. Her forteller hun om bakgrunn for valg av glassfasaden.
Bergen kommune, Folkehelseinstituttet og Universitetet i Bergen skal finne ut hvordan koronaen påvirker bergensernes liv.
Tildelingen av samarbeidsmidler for 2020 er klar. Her er prosjektene som får penger.
Medisinstudenter ved UiB får praksis ved sykehus på Vestlandet som del av sin utdanning. Nylig møttes partene for å styrke ordningen.
For 2020 har prosjektet Alrek helseklynge avsatt kr. 500 000 til samarbeidsprosjekter i arbeidet med helseklyngen.