Alrek helseklynge

Nyhetsarkiv for Alrek helseklynge

Institutt for klinisk psykologi ved Det psykologiske fakultet hadde regien på årets siste frokostmøte i helseklyngen. Temaet var: Hvordan kan man best trene opp sin relasjonelle kompetanse?
Studenter fra ulike fagområder og utdanningsinstitusjoner er med i et pilotprosjekt hvor de utarbeider forslagsplaner for brukere av Frisklivs- og mestringssenteret i Fjell, Sund og Øygarden.
Frokostseminaret om innovasjon og e-helse i helseklyngesamarbeidet samlet og engasjerte både representanter fra helsedirektoratet, partnere i helseklyngen og grundere.
For 2019 har prosjektet Alrek helseklynge avsatt kr. 600 000 til samarbeidsprosjekter i arbeidet med helseklyngen.
Rundt bordene på Christie Café satt det tirsdag 8. mai morgenfriske deltakere på helseklyngens frokostmøte. Denne gangen var temaet lærings- og mestringsaktiviteter.
Helsecampus Årstadvollen skiftar namn til Alrek helseklynge. Det nye namnet på klyngesatsinga blei vedteke på universitetsstyremøte 12. april 2018.
Gunhild Sundal er bindeleddet mellom brukerne og byggeprosjektet i helseklyngen.
I alt sju prosjekter, derav tre studentprosjekter, fikk midler til samarbeidsprosjekter i helseklyngen.
Studenter tilknyttet helseklyngesatsningen tok initiativ til tverrfaglig temakveld om ME, til stor interesse for studentene.
Folkehelse stod på agendaen i det fjerde frokostmøtet for helseklyngen 15. februar, og rundt 50 deltakere hadde trosset stormkastene for å delta på arrangementet på Christie Café denne morgenen.
I februar starter vi med gravearbeider i Årstadveien for å legge om vann- og avløpsledninger. Dette vil føre til at fortau stenges og kollektivfelt gjøres om til gangvei for en midlertidig periode.
Frokostmøter om helseklyngen samler folk på tvers av miljøer og institusjoner på helsefeltet i Bergen, og onsdag 31. januar møtte over 60 deltakere på møtet med tematittelen «Teknologi i helse og omsorg – utfordringer og muligheter»
Ny teknologi kan hjelpe pasientar med ryggsmerter, meinar studentar som utviklar eit virtuelt treningsprogram. Prosjektet er ein av finalistane i innovasjonskonkurransen StudentIdé.
Opplev en virtuell omvisning i nybygget som skal huse den nye helseklyngen i Bergen.
Forskningsrådet gir prosjektstøtte til tre unge forskartalent ved UiB.
- Dette har vært en av de viktigste konferansene Universitetet i Bergen har deltatt på i år, sier rektor Dag Rune Olsen.
28. september startet rivingen av det gamle odontologibygget på Årstadvollen. Et nybygg skal nå reises i Årstadveien 17 for den nye helseklyngen i Bergen.
Et enstemmig Universitetsstyre vedtok 1. byggetrinn av Helsecampus Årstadvollen under universitetsstyremøtet torsdag 23. februar.