Hjem
UiB Alumni
Månedens alumn

Månedens alumn: Jeanett Thomsen

Jeanett har byttet ut byen mellom de syv fjell med en by som aldri sover. Etter å ha fullført bachelorgraden, var det lett å reise tilbake til utvekslingslandet Japan – hvor hun nå har en karriere i PR-bransjen. I dag jobber Jeanett for Inoue PR, hvor hun er Assistant Account Executive.

Månedens alumn Jeanett T
Vår positiv! Det er ikke alltid man får drømmejobben på første forsøk. Som de sier i Japan: Fall syv ganger, reis deg åtte!
Foto/ill.:
Jeanett Thomsen

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere japansk?

For å være ærlig, så var dette et ganske spontant valg jeg tok sommeren 2011. Jeg hadde egentlig tenkt å studere digital kultur ved UiB, men magefølelsen min sa at jeg skulle velge japansk, og jeg angrer ikke. Jeg var allerede interessert i språk og japansk var høyt på listen over språk jeg ønsket å lære meg.

Hva motiverte deg til å ta deler av utdanningen din i Japan?

Når man studerer språk, er det ingenting som slår det å oppholde seg i et land der språket snakkes. Jeg hadde lenge hatt lyst til å bo i utlandet, og tenkte dette var en god sjanse til å teste grensene mine.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Jeg kan si deg at japanskkunnskapene mine er det som virkelig har åpnet dører for meg. Det er få som snakker godt engelsk i Japan, og ikke så mange utenlandske som kan snakke japansk på et høyt nok nivå til å jobbe der. Mine japanskkunnskaper, samt mitt engasjement for bransjen jeg er, har skaffet meg internships og kontakter som har ført meg hit jeg er i dag.

Har du noen minneverdige øyeblikk fra studietiden din på UiB?

Det mest minneverdige ved studietiden må være alle de gode vennene jeg fikk. Spesielt våren 2013, da over halve kullet hadde dratt på utveksling, brukte vi som skulle reise til høstsemesteret tid til å gå på museum, kafe og restauranter sammen og ble enda bedre kjent.

Hvordan er det å bo og arbeide i Japan?

Da jeg har valgt å bli boende i Japan etter studietiden, kan du sikkert forstå at jeg trives godt. Japan er trygt og et svært praktisk samfunn, og Tokyo er en by som aldri sover. Det passer meg midt i blinken! Å arbeide i Japan har nok et svært dårlig rykte. Man hører om arbeidere som jobber seg i hjel og har lite fri. Dette kommer helt an på hvilket type selskap du jobber for, og jeg er heldig. Jeg jobber svært lite overtid, og får kompensasjon om jeg må jobbe på en fridag. Det er også kultur for å ta fri og ferie.

Har du noen gode råd til studenter som vurderer å dra på utveksling?

Er du i tvil, dra ut! Jeg var selv tvilende først, men er evig takknemlig for at jeg faktisk dro ut. Bli med på aktiviteter, og for all del, ikke bare vær med utvekslingsstudentene. Skaff deg lokale venner også, gjerne utenfor skolen.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

  1. Søk på jobben selv om du ikke tror du får den!
  2. Hvis du er åpen for å jobbe i utlandet, vis at du har eventuelle språkkunnskaper. I Japan er de svært glad i papirbevis på diverse ting du kan, så skaff deg så mange av de som mulig.
  3. Vær positiv! Det er ikke alltid man får drømmejobben på første forsøk. Som de sier i Japan: Fall syv ganger, reis deg åtte!