UiB Alumni

UiB på Arendalsuka

Møt UiB på Arendalsuka 2018

Når Arendalsuka 2018 starter i august er Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret for klimaforskning representert med hele ni ulike arrangement. På UiB-standen ved Kanalplassen møter du også ulike forskere hver dag hele uken.

arendalsuka_uib.jpg

Arendalsuka 2018

- Vi er opptatt av å bidra til å gjøre den offentlige debatten god. Arendalsuka er en utmerket arena for formidling av forskning som også har stor betydning for politikken, sier rektor Dag Rune Olsen.

Universitetet i Bergen samarbeider med Maritime Bergen, Norges handelshøyskole, PwC, Norges rederiforbund og Telenor Maritime. Partnergruppen har for anledningen leid inn Bergens stolthet, seilskipet Statsraad Lehmkuhl. Seilskipet skal ligge i Pollen i Arendal hele uken, og vil ikke bare fungere som et maritimt arrangementslokale, men også være en viktig møteplass for arrangører og deltakere.

DEBATTER: Klimaholdninger, geopolitikk og havets fremtid

I år har UiB særlig vektlagt tema innenfor klima, bærekraft og hav for sine arrangement.

Under disse arrangementene skal alt fra folks klimaholdninger til geopolitikk, nordområder, og havets rolle i fremtiden debatteres:

- UiB deltar med en rekke arrangement som er utledet fra våre forskningsmiljøer. Alle er de av stor relevans for norsk utvikling og landets fremtid, påpeker rektor Dag Rune Olsen videre.

FORELESNING: Møt FN-ambassadør Ngedikes Olai Uludong

UiB inviterer også til en eksklusiv forelesning om globalt klimadiplomati med Palaus FN-ambassadør Ngedikes Olai Uludong. Den unge FN-ambassadøren vil gi et innblikk i sine erfaringer som en profilert klimaforkjemper på den globale arena:

NYTT FRA HELSEKLYNGEN: Erfaringer og konkrete prosjekt

Det var fullt hus da Alrek helseklynge ble presentert som et helt nytt konsept i helsesektoren under Arendalsuka i fjor. I år kommer UiB og de andre partnerne i helseklyngen tilbake for å dele erfaringer og fortelle om konkrete prosjekt.

KUNSTPROSJEKT: Hva skjer når steder blir salgsobjekter i et globalt marked?

I Arendal møter du også det nye fakultetet for kunst, musikk og design. De skal vise frem et kunstnerisk forskningsprosjekt der publikum inviteres til å reflektere over sin relasjon til steder og til å utforske steders kompleksitet.

- Jeg er veldig spent på hva våre kunstmiljøer kan vise oss når de problematiserer hva som skjer når steder blir salgsobjekter i et globalt marked, avslutter UiB-rektor, Dag Rune Olsen.

PÅ STAND: Tidsmaskin i naturen og sløying av fisk

På UiBs stand ved Kanalplassen kan du møte ulike forskere hver dag. En dag vil du møte en polarforsker direkte fra Grønlandsisen. Forskeren har med polarutstyr som brukes ved utendørsarbeid i tretti minusgrader. På standen får du mulighet til å teste ulike redskaper for å hente ut klimainformasjon langt tilbake i tid. Såkalte tidsmaskiner i naturen.

Er forskningsmiljøet dCod heldige og får torsk på veien til Arendal får du se dem sløye torsk på stand på torsdagen! Da kan du lære mer om forurensningens påvirkning i økosystemet.

Du trenger ikke melde deg på arrangementene våre i forkant, men følg oss gjerne for oppdateringer på Facebook

HER MØTER DU UIB PÅ ARENDALSUKA: