Hjem
UiB Alumni
JOBBSKYGGING

Søker alumner til jobbskygging

Kunne du tenke deg å la en student fra ditt tidligere institutt bli med deg på jobb for en dag?

Illustrasjon til jobbskygging (Karrieresenteret)
Sammen Råd & Karriere søker alumner fra UiB til sitt nye prosjekt Externship.
Foto/ill.:
Sammen Råd & Karriere

Hovedinnhold

Sammen Råd & Karriere har startet opp et nytt prosjekt som kalles Externship. Kort fortalt skal det bestå av korte praksisopphold lik jobbskygging i ulike virksomheter relevant til studiet. Vi ønsker at studenter skal bli oppmerksomme på at det finnes relevante og attraktive arbeidsgivere og –oppgaver i bergensregionen etter studiet.

Hensikten med prosjektet er at studentene skal få møte arbeidstakere som har gått noenlunde lik utdanningsvei, og spør derfor nettopp deg og din arbeidsgiver om dere kan stille dere til disposisjon for å ta imot en av våre studenter til jobbskygging en dag.

Hva er Externship?

Externship innebærer at en arbeidstaker gir en student mulighet til å bli med en helt vanlig dag på jobb. Studenten blir kjent med en potensiell arbeidsgiver og får innsikt i arbeidstakers arbeidsoppgaver, mens arbeidstaker blir bedre kjent med kandidaten og dens kompetanse. Kanskje har utdanningen endret seg siden du selv fullførte den?

Med dette håper man at ordningen kan gi studenten inspirasjon til å tenke bredere rundt valg av oppgaver i studiet, og også tenke mer åpent rundt valg av arbeidsgiver og -oppgaver som fremtidig arbeidstaker. Gjennom Externship kan du samtidig introdusere en student for din organisasjon eller virksomhet som potensiell fremtidig arbeidsplass. Externship er imidlertid helt uforpliktende for begge parter.

Meld deg på!

Externship vil gjennomføres i løpet av mars, april eller mai måned. Utvalgt dato kan avtales nærmere med de relevante studentene vi matcher med dere. Hvis dette ikke skulle passe for deg og din arbeidsgiver i denne omgang, tar Sammen Råd & Karriere gjerne imot forslag til en annen alumn som har arbeidsoppgaver som du tenker kunne være interessante for en nåværende student.

Se ellers nettsidene til Sammen for mer informasjon, eller kontakt prosjektleder i Sammen Externship, Mia Milde, på mia.milde@sammen.no eller telefon 959 72 943.