Hjem
UiB Alumni
Månedens alumn

Månedens alumn: Siri Kleiven Strøm

I dag kjenner de fleste henne som nyhetsanker i TV2, men som mange nye studenter var også Siri Kleiven Strøm usikker på hva hun skulle gjøre med utdannelsen da hun reiste fra Årdal til Bergen for å studere sammenlignende politikk.

bilde av Siri Kleiven Strøm
"Kast deg ut i det, vær sulten, og bit deg fast" er Siri Kleiven Strøm sitt tips til studenter og alumner som drømmer om en karriere innen TV og nyhetene.
Foto/ill.:
Siri Kleiven Strøm

Hovedinnhold

- Du ledet velkomstseremonien ved UiB nå nylig. Husker du selv hvordan det var å komme fra Årdal til Bergen som ny student?

- Det husker jeg var veldig spennende! Det å starte på et så stort, nytt kapittel av livet ga sommerfugler i magen. Det er en stor jobb å lære seg å bli en god universitetsstudent, men det gikk seg til etter som semestrene gikk. Og så er jeg veldig glad for at jeg lærte så mange flotte folk å kjenne, og lage vennskap som jeg har tatt med meg videre i livet. 

Selv studerte Siri Kleiven Strøm sammenlignende politikk. Som mange studenter var hun usikker på hva hun ville gjøre med utdannelsen når hun begynte på studiet, men stolte på at livet blir til mens man går.

- Jeg var da, og er fremdeles veldig engasjert i samfunn, politikk og historie, så sammenlignede politikk passet midt i blinken. Men jeg innrømmer at jeg ikke hadde noen konkret plan om hva jeg ville bruke det til. Jeg stolte på de som fortalte meg at livet blir til mens man går, og håpet at det en dag skulle være tydelig for meg hva jeg ville bruke engasjementet og graden til.

For de fleste er Siri Kleiven Strøm kjent som programleder på nyhetene på TV. Gjennom Nynorsk Mediesenter fikk en mulighet til å bruke kunnskapen hun hadde tilegnet seg på UiB til å starte en karriere innen journalistikk.

- Hvordan endte du opp som nyhetsanker?

- Halvveis i universitetsstudiene søkte jeg meg inn på Nynorsk Mediesenter, og ble hektet på journalistikken. Det var der jeg skjønte hvilken vei jeg ville gå. Så jobba jeg i flere år som reporter på radio og TV, før jeg fikk spørsmål om jeg ville prøve meg som programleder.

Det handler om å sette vårt aktuelle nyhetsbilde inn i en større kontekst både historisk og teoretisk. I tillegg vil jeg påstå at Universitetet lærte meg en del om arbeidsdisiplin.

- Får du brukt det du lærte på UiB i ditt nåværende yrke? I så fall på hvilken måte?

- Absolutt! Det handler om å sette vårt aktuelle nyhetsbilde inn i en større kontekst både historisk og teoretisk. I tillegg vil jeg påstå at Universitetet lærte meg en del om arbeidsdisiplin.

- Hvis du skal beskrive livet som student på UiB med tre ord – hvilke ville det vært?

- Jeg må bruke fire: «mitt livs største påfyll».

- Til slutt, har du noen råd til dagens studenter som kanskje har lyst på en karriere innen TV og nyhetene?

- Kast deg inn i det, vær sulten og bit deg fast.