UiB Alumni

Det første alumnustreffet i Oslo var en suksess

Nesten 30 UiB-alumner deltok på en hyggelig kveld med mingling og mimring på Lavvo i Oslo.

Gruppebilde
Noen av UiBs tidligere studenter: Her er gjengen som trosset snøkaoset og møtte fram på UiBs første alumnustreff i Oslo.
Foto/ill.:
Jonas Ohlgren Østvik

Hovedinnhold

I slutten av mars møttes nesten 30 av våre tidligere studenter i hovedstaden for å treffe rektor Dag Rune Olsen, for å gjenoppleve studietiden og for å snakke om hvordan det er å være UiB-alumner.

- Det var kjempeflott å få muligheten til å treffe våre tidligere studenter, sa Olsen om arrangementet.  Vi ønsker at våre alumner skal vite at de fortsatt er en viktig del av universitetet uansett hvor de er. Jeg håper å treffe flere alumner når vi besøker andre byer. Det er en fin mulighet til å holde kontakten, og til å høre fra dem om deres erfaringer, liv og karriere.

Etter en velkomstdrink og mingling i foajeen på Lavvo i Oslo sentrum, fikk alumnene høre fra rektor og fra UiB Alumni. De fortalte om UiB generelt og om dette årets alumnusarbeid, blant annet om hvordan alumner kan delta på flere aktiviteter på UiB.

- Vi ønsker å være en ressurs for dere hvis dere er ute etter faglig påfyll, og hvis dere ønsker kontakt med deres gamle fagmiljø eller dagens studenter. Eller hvis dere bare vil gjenoppleve livet på Høyden, sa Courtney Bowe fra UiBs Kontor for samfunnskontakt.

Vil inkludere alumner i alle UiB-arrangementer

Ett av våre mål for 2015 er at våre alumner blir inkludert i så mange UiB-arrangementer som mulig. Dette inkluderer selvsagt den årlige gjensynsdagen – Alumnusdagen – 12. september.

UiB Alumni-panelet ble ledet av Marte Ingul, kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet og tidligere student i sammenliknende politikk. Alumnene i panelet snakket om sine minner fra UiB, om hva som var det viktigste de lærte på UiB og hvordan de bruker dette i jobbene sine. Til slutt diskuterte de på hvilke måter alumner kan bidra til universitetet etter siste eksamen.

Alumnene ønsker å bidra til UiB

– Vi må styrke alumnusarbeidet, få med flere og ha flere møter som dette, så våre ideer kan flyte tilbake til universitetet, sa Nazir Lugenga. Han arbeider som Senior Oracle Consultant i Crayon AS, og er tidligere student i informasjonsvitenskap.

I dag har UiB Alumni ca 3500 registrerte medlemmer. Målet er å ha 5000 innen Alumnusdagen 12. september.

Lugenga ønsker også at det blir flere muligheter for tidligere og dagens studenter til å møtes, og at alumner kan hjelpe dagens studenter med råd og erfaringer fra arbeidslivet.

Lugenga var, i tillegg til Benedikte Stiff, psykolog i KinderStiff Consulting (studerte psykologi); Jorid Martinsen - prosjektkoordinator i Wikimedia Norge og kommunikasjonsrådgiver i Norges Husflidslag (kulturvitenskap) - Senior Oracle Consultant i Crayon AS (informasjonsvitenskap), medlemmer av kveldens panel.

Spennende folk i spennende virksomheter

Mot slutten av kvelden var det tid for god mat og samtaler med hverandre og med rektor. Alumner fra alle UiBs fakulteteter var representert.

Alumnene jobber nå i mange spennende virksomheter i Oslo - for eksempel i E24, Vox, Purity IT, Apotek 1, NVE, Kartverket og Utenriksdepartementet. Oslo har den nest største «befolkningen» av registrerte UiB-alumner - etter Bergen.

– Her er det mye spennende folk, sa Thea Wang. Wang studerte geografi på Det samfunnsvitenskapelige fakultet og jobber nå i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).  Hun er også delaktig i rekrutteringsarbeidet for Hydrologisk avdeling i NVE (både nyutdannede og erfarne).

– Dette var et av mine første møter med UiB Alumni, og jeg ble imponert over innsatsen som har blitt lagt inn de siste årene for å få et alumnus-nettverk på fote. Jeg setter pris på at det er en «fornorsket» og avslappet versjon av et slikt alumnisystem, der fokuset ligger på kontakt mellom tidligere studenter på tvers av fagretninger, i tillegg til å opprettholde et bånd med sitt tidligere studiested, sa Wang.

Se alle bildene fra UiB i Oslo på Facebook!