Hjem
UiB Alumni
Nyhet

MOI spiller på Alumnusdagen!

Artisten MOI heter egentlig Ingjerd Østrem Omland og er vokst opp på en gård i Hovsherad i Rogaland. Hun skrev sin aller første sang som 5-åring, den gang til sauen sin Rosa. Etter denne debuten har det bare gått oppover. MOI har gitt ut fire plater, deltatt i en rekke musikkproduksjoner blant annet MGP, NRK-Urørt, Beat for Beat og sunget sammen med KORK. Hun har i tillegg studert journalistikk ved UiB og jobber nå i VGTV.

Portrett av artisten MOI
Artist og alumn MOI spiller på Alumnusdagen 2015.
Foto/ill.:
Stephen Butkus

Hovedinnhold

Hvordan ser en typisk dag ut:

Har få typiske dager, heldigvis. Det er det som er så digg med å være musiker og journalist. Har jeg fri er jeg i skogen først og i studio etterpå, skal jeg på jobb blir det skogen på ettermiddagen og studio på natta.

 

Hva gjør du som nyhetsleder?

Prøver å holde styr på hva vi i VGTV skal gjøre fra dag til dag. Prioriterer, delegerer og svarer på mail og telefoner og leter etter gode ideer.

 

Fritidssyssel:

Er så heldig å få kalle musikk for jobb, så på fritida liker jeg best å sysle med saker man kan gjøre utendørs. Helst uten å treffe for mye folk. Fjell, jakt, klatring og ski. Har jobbet mye de siste årene og hatt lite fri da, men jobber med den saken. Jeg skal for eksempel ha fri jula som kommer, det blir første gang på 7 år.

 

Hva leste du sist?

Har lite tid til skjønnlitteratur, så siste leseinnsats går til pensum i faget ”Medier og religion” på UiO, tar sakte men sikkert en master i journalistikk.

 

 

Hva hører du på?

Alt! Begeistra for Jamie XX om dagen. Rae Sremmurd spilles i bilen. Jessie Ware er alltid en sikker vinner. Gleder meg også til kommende album av Lianne La Havas.

 

Hva provoserer deg?

Latskap.

 

Hva engasjerer deg?

Det er relativt lett å engasjere meg, tror jeg. Jeg trigges av ting som virker uoppnåelige, da jeg prøve å få det til. Ellers er jeg aller mest glad i to ting: Flinke folk og fin utsikt.

 

Drømmejobb:

Aner ikke. Jeg har flere ganger fått plass på veterinærstudiet, en retning jeg ikke helt klarer å gi slipp på. Jeg hadde vært fornøyd som låtskriver på heltid, bonde også. Jeg elsker å formidle, om det er musikk eller nyheter. Det står fortsatt åpent, hva jeg skal bli når jeg blir stor.

 

Drømmereise:

Vil tilbake til Mongolia og klatre fjellene i vest, for så å trekke nordover i Sibir.

 

Nevn to ting som de færreste vet om deg:

At jeg er landsmester i sleggekast og at jeg står på venteliste for å ta småflylappen.