Hjem
UiB Alumni
ALUMNUSDAGEN 2015

Klimasaken: Bli litt klokere!

Er du lei av at politikerne slår hverandre i hodet med argumenter og ikke klarer å bli enige om hvordan klimaproblematikken skal gripes an? Kom på Alumnusdagen 12. september og lytt til UiBs klimaforskere.

Studenter i snølandskap
Forskere og studenter fra UiB studerer klimaspørsmålene fra mange forskjellige faglige synsvinkler, og kan bidra til en balansert debatt om klimapolitikk. Bildet viser biologistudenter på feltarbeid på Svalbard i 2014.
Foto/ill.:
Kim Andreassen, UiB

Hovedinnhold

Alumnusdagen lørdag 12. september kan du bli litt klokere når det gjelder klimaspørsmål. På programmet står nemlig Den store klimasamtalen mellom fem tungvektere og dyktige formidlere fra Universitetet i Bergen. Fra ulike faglige utgangspunkt diskuterer de klimaspørsmål.

Politisk kommentator og UiB-student Mathias Fischer fra Bergens Tidende er ordstyrer.

Disse forskerne deltar i samtalen

GeofysikerenHelge Drange, professor i oseanografi ved Geofysisk institutt og forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Drange var bidragsyter til FNs klimapanels fjerde hovedrapport. Han er også leder for klimaforskningsprosjektet EarthClim.

Biologen: Vigdis Vandvik, professor i planteøkologi ved Institutt for biologi og tilknyttet BioCeed - senter for fremragende undervisning i biologi.

JuristenErnst Nordtveit, professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet og ekspert på bl.a. petroleumsrett, miljørett og ressursforvaltningsrett.

GeografenHåvard Haarstad, seniorforsker i samfunnsgeografi ved Institutt for geografi, forsker på ressurs- og energispørsmål.

Språkviteren:  Kjersti Fløttum, professor i fransk språkvitenskap og forsker på klimakommunikasjon ved Institutt for fremmedspråk.

Samtalen skjer i den nye Universitetsaulaen kl 12 - like etter registreringen.