Hjem
UiB Alumni
JULEKONSERT

Fullstappet julestemning i aulaen

UiB Alumni inviterte til gløgg, pepperkaker og jazzet julekonsert med Griegakademiet. Og både publikum og julestemningen kom.

JAZZET JUL: Martin Vinje (til venstre), Amalie Holt Kleive og  Edvard Mjanger fra Griegakademiet bød på lekne og oppjazzete juleklassikere.
JAZZET JUL: Martin Vinje (til venstre), Amalie Holt Kleive og Edvard Mjanger fra Griegakademiet bød på lekne og oppjazzete juleklassikere.
Foto/ill.:
Anders Kjetland

Hovedinnhold

– Vi trodde vi skulle spille på en liten uformell julekonsert, men så viste det seg å bli det største publikummet vi har hatt i hele år, sa en lettere overrasket pianist Martin Vinje.

Sammen med to medstudenter fra Griegakademiet, Amalie Holt Kleive på vokal og Edvard Mjanger på kontrabass, spilte han julen inn i Universitetsaulaen.

Folk strømmet på, både for å få gløgg og pepperkaker, men mest av alt for en solid dose musikalsk julestemning.

Og de tre musikerne leverte i fullt monn. Med lekne, oppjazzete versjoner av amerikanske juleklassikere som «Christmas Song», «Let it Snow» og «Frosty the Snowman» ble det stor stemning i salen.  

 «Silent Night» ble som seg hør og bør framført i norsk versjon som «Glade jul», og Amalie Holt Kleive hadde ingen problemer med å få publikum til å synge med.

– Gøy å spille her, og veldig gøy at så mange kom, sa hun, mens folk gikk godt fornøyde tilbake til jobb og studier. Og på vei ut av salen var det mange som snakket om at dette må gjentas til neste år.