UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

Erna Solberg, Hans-Wilhelm Steinfeld, Selda Ekiz, Magnus Matningsdal og Ole Arve Misund har tidligere blitt utnevnt som æresalumner ved UiB. Men hvem skal utnevnes for 2020? Nå kan du nominere din kandidat.
Månedens alumn er avtroppende leder for Akademiet for yngre forskere, har sittet som vara i Nobelkomiteen, jobbet for FNs Røde Khmer-domstol i Kambodsja og vært medlem i valglovutvalget. Det er imidlertid som USA-ekspert hun har vært mest synlig. Nå spår hun valgseier til Joe Biden.
Merete Nygaard is the CEO & Founder of Lawbotics, a young firm helping companies to streamline parts of the legal processes. In this interview she tells us how she went from being an attorney to entrepreneur.
Når han ikke underviser i spansk språk og latinamerikastudier lager Håkon Tveit filmfestival. Årets BIFF blir annerledes på grunn av koronapandemien, men Tveit har likevel relevante dokumentartips til alle fagmiljøer.
Denne hausten kan ex.phil.-klassikaren feire 50 år, og Gunnar Skirbekk kan gle seg over at filosofihistoria hans er spreidd over halve verda.
I dag kjenner de fleste henne som nyhetsanker i TV2, men som mange nye studenter var også Siri Kleiven Strøm usikker på hva hun skulle gjøre med utdannelsen da hun reiste fra Årdal til Bergen for å studere sammenlignende politikk.
Allerede før hun har disputert for doktorgrad har stipendiaten Stina Ellevseth Oseland fått den prestisjefylte stillingen som ny klimadirektør i Bergen kommune. Les hvordan månedens alumn vil gjøre Bergen enda mer klimavennlig.
Thanks to the support of her student advisor at UiB, Francine successfully completed her education after moving to Norway from Burundi. Now she supports immigrants to start their own businesses with an incubator for entrepreneurs.
Nyutdannet, permittert eller bare på jakt etter ny jobb? Vi har intervjuet to karriereveiledere og en erfaren HR-direktør om hvordan du bør gå frem for å søke jobb i en ny digital hverdag.
Det var då NRK-korrespondent Roger Sevrin Bruland rapporterte frå innsida av ei italiensk intensivavdeling at vi nordmenn verkeleg oppfatta kor alvorleg koronaviruset er. Tilbake i Berlin skryt han av historiefaget frå UiB som han nyttar kvar dag på jobb.
As part of his PhD in Space Plasma Physics at the University of Bergen, Håkon is currently working at NASA contributing to make space journeys safe for astronauts.
When Harald started his law studies at UiB, he already had a fairly good idea of the path and career he wanted to pursue: take the NYC Bar Exam and practice as lawyer on Manhattan.
Linn discovered her passion for video games while attending her MA in Media Studies at UiB. Since then, she has worked tirelessly to raise global awareness of the game development industry in Norway becoming the reference point for the Norwegian game developers community.
Ved hjelp av digitale visualiseringer kan du oppleve Bergen slik det kan ha sett ut i 1320.