UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

Joon Grane Hetland studerte sammenlignende politikk ved UiB. Det var starten på et liv i norsk utenrikstjeneste. I dag jobber han ved den norske ambassaden i Tokyo. Se tipsene for hvordan man får jobb i utenrikstjenesten her.
Blod, sveitte og fiskedans. Fiskeforskarane i prosjektet dCod fekk både minister og barnehagebarn på kroken i Arendal.
Minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, har hatt stor nytte av jussutdannelsen sin fra UiB, både som advokat og statsråd: - Den gir meg tyngde i debatter, den har gitt meg gode formuleringsevner og evnen til å sette meg raskt inn i problemstillinger, sier hun.
Hiroshi Matsumoto is leaving his position as UiB´s contact person in Japan at the end of June 2018.
«Våre briller gir oss en unik evne til å se ting fra menneskets perspektiv. Og det gjør slettes ikke alle.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.
- Humanisten har innsikt i hvordan mennesket fungerer. Hvem kan klare seg uten slike folk? spør professor i litteratur og filosofi ved Duke University i North Carolina, Toril Moi.
David Magnus Myr ble fortalt at han var så glad i å krangle og kverulere at han burde bli advokat. I dag jobber han med å fremme effektiv implementering av menneskerettigheter i Europarådet, og har noen nyttige råd til alumner som ønsker seg en internasjonal karriere.
Direktør for Norsk Polarinstitutt, dr.philos Ole Arve Misund, er utnevnt til årets æresalumn 2018 ved Universitetet i Bergen.
Trenger du faglig påfyll og ny kompetanse? Det er fortsatt mulige å søke på enkelte videreutdanninger ved Universitetet i Bergen. Se oversikt over kurs og søknadsfrister her.
Knut Kjosås har bachelorgrad i Administrasjon og organisasjonsvitenskap (UiB) og mastergrad i Samfunnsfagdidaktikk (HVL). Han har jobbet fire år ved siden av studiene ved Hordaland fylkesarkiv, og er nå ansatt ved Interkommunalt arkiv i Hordaland som konsulent knyttet til avlevering av historiske kommunale arkiv. Knut har interesse for arkiv og dokumentasjonsforvaltning, bevaring og... Les mer
Hard Olav Bastiansen er partner i NGS Global Norway AS. De spesialiserer seg på rekruttering til spesialist- og lederstillinger – og har gode råd til alumner som ønsker seg en karriere innen ledelse.
Møtet med norsk kultur kan være en utfordring, men for månedens alumn Hope Corbin var det å studere i Norge en positiv opplevelse. Engasjer deg, lær deg å lytte og samarbeide er Corbins råd til dagens studenter. I dag arbeider hun på Western Washington University i USA, men er tilbake i Bergen for prosjektet Refugee Resilience Network.
Våren 2018 arrangerer UiB ein serie frukostseminar om forskingsetikk. - Ureieleg framferd i forsking kan få store konsekvensar, både økonomiske, helsemessige og vitskaplege, seier prorektor Margareth Hagen.
Olaug har skrevet siden hun var 19 år, hun har alltid likt å skrive og skrev mye opp gjennom årene. På Heimly Folkehøgskule gikk hun på «Forfatterskolen» og sendte in et manus til et forlag fordi de fleste i klassen hennes gjorde det samme – før hun visste ordet av det var hun forfatter. I dag er Nilssen aktuell med boken «Tung tids tale» som handler om det å være mor til et barn med autisme.
Jobber du som studieveileder og får henvendelser fra studenter som lurer på hva de kan bli etter å ha studert på UiB? Da anbefaler vi deg å sjekke ut våre alumni-mentorer.
Har du en doktorgrad fra samfunnsvitenskapelig, humanistisk eller juridisk fakultet og jobber i en spennende bedrift? Eller jobber du aktivt med rekruttering? Da vil vi gjerne ha kontakt med deg!
Rektor Dag Rune Olsen ønsker alle alumner fra Universitetet i Bergen en riktig god jul.
Hvordan bli synlig? Hvordan skriver du en slagkraftig kronikk? Hvordan dokumenterer du effekten av det du gjør? UiB tilbyr videreutdanningskurs i kommunikasjonsarbeid.