UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

Hva kan samfunnet og globale organisasjoner gjøre bedre for å stoppe høyreekstremistisk radikalisering og terrorinnhold på nettet?
Er du nyutdanna og skal ut å søke jobb? Korleis går du eigentleg fram? Mari Lund Eide var nyutdanna lektor i 2018 og har nokre skikkeleg gode tips til deg som er på jobbjakt.
Hva gjør du når du bor i Sør-Afrika, ønsker å minske ditt eget karbonavtrykk og skal hjem igjen til Norge? Da sykler du fra Cape Town til Nordkapp. Møt månedens alumn: Teresie Hommersand.
Han har samarbeidet med noen av verdens beste forskere og fotografer, er kaptein på egen båt og svømmer med spekkhoggere. Møt eventyreren og månedens alumn: Andreas B. Heide.
I en UiB-utviklet tv-serie ser fire familier i Bergen på løsninger for å kutte egne klimagassutslipp. Våre forskere er oppsøkende hjelpere.
Lars Jacob Hove gikk fra å være skolelei til å ta en doktorgrad i informasjons- og medievitenskap. Det har han ikke angret et sekund på. Han mener mange går glipp av muligheter og stillinger i arbeidslivet fordi de ikke har en god nok forståelse av hvordan egen kompetanse passer inn hos arbeidsgivere.
Hun var ferdig med en master ved UiB for i underkant et år siden, men har allerede rukket å starte tre selskap, bli headhuntet til et konsulentselskap, starte en klimakonferanse og blitt kåret til årets ledestjerne av Dagens Næringsliv. Møt klimagründer og månedens alumn, Silje Skjelsvik.
Universitetet i Bergen har utnevnt Monica Mæland og Roger Sevrin Bruland til nye æresalumner. Kunngjøringen foregikk under sendingen fra den tradisjonelle julekonserten for alumner i Universitetsaulaen i Bergen.
Ronald is the coordinator of the long-lasting cooperation between UiB and Makerere and a former PhD student at UiB. He tells us about the situation with COVID19 in Uganda and how he prepares for Christmas.
Erna Solberg, Hans-Wilhelm Steinfeld, Selda Ekiz, Magnus Matningsdal og Ole Arve Misund har tidligere blitt utnevnt som æresalumner ved UiB. Men hvem skal utnevnes for 2020? Nå kan du nominere din kandidat.
Månedens alumn er avtroppende leder for Akademiet for yngre forskere, har sittet som vara i Nobelkomiteen, jobbet for FNs Røde Khmer-domstol i Kambodsja og vært medlem i valglovutvalget. Det er imidlertid som USA-ekspert hun har vært mest synlig. Nå spår hun valgseier til Joe Biden.
Merete Nygaard is the CEO & Founder of Lawbotics, a young firm helping companies to streamline parts of the legal processes. In this interview she tells us how she went from being an attorney to entrepreneur.
Når han ikke underviser i spansk språk og latinamerikastudier lager Håkon Tveit filmfestival. Årets BIFF blir annerledes på grunn av koronapandemien, men Tveit har likevel relevante dokumentartips til alle fagmiljøer.
Denne hausten kan ex.phil.-klassikaren feire 50 år, og Gunnar Skirbekk kan gle seg over at filosofihistoria hans er spreidd over halve verda.
I dag kjenner de fleste henne som nyhetsanker i TV2, men som mange nye studenter var også Siri Kleiven Strøm usikker på hva hun skulle gjøre med utdannelsen da hun reiste fra Årdal til Bergen for å studere sammenlignende politikk.
Allerede før hun har disputert for doktorgrad har stipendiaten Stina Ellevseth Oseland fått den prestisjefylte stillingen som ny klimadirektør i Bergen kommune. Les hvordan månedens alumn vil gjøre Bergen enda mer klimavennlig.
Thanks to the support of her student advisor at UiB, Francine successfully completed her education after moving to Norway from Burundi. Now she supports immigrants to start their own businesses with an incubator for entrepreneurs.