UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

Linn discovered her passion for video games while attending her MA in Media Studies at UiB. Since then, she has worked tirelessly to raise global awareness of the game development industry in Norway becoming the reference point for the Norwegian game developers community.
Ved hjelp av digitale visualiseringer kan du oppleve Bergen slik det kan ha sett ut i 1320.
Gro wrote her Master Thesis in Administration and Organization on “Implementation theory and changes in organizations” and this has been one of the building stones of a 30-year career in HR. With Christmas approaching, Gro explains to international students at UiB her interpretation of the meaning of Norwegian's most emblematic word: koselig.
Visionary investor and advisor, thanks to his education at UiB in Economics and Information Science, he has learned to recognize the potential in companies and how to guide them to success. Now he looks back at his time as a student and sees what has shapen him into the professional he is today.
During the 30-year celebrations of the cooperation between Makerere University (Mak), Uganda and the University of Bergen (UiB), we had the opportunity to meet and interview a group of prominent Mak-UiB Alumni. All had a story to share about how their experience at UiB had helped to shape their careers and how they had brought a piece of Norway back with them to Uganda.
James is a lifelong-learner with multiple degrees and executive courses from universities spread across four continents. With working experience from Google, Twitter and most recently Facebook, he has a clear view on how to set yourself up for a career of success.
Helge Høibraaten is Founder & CEO of Vimond Solutions AS. Thanks to his historical studies at UiB, he has learned to recognize how technology can disrupt a sector and ride the change toward success. Now he has a few tips to share with those wanting to start their own company.
Lær om greske og romerske byer, deres utforming, historie, arkeologi og vår felles europeiske kulturarv. Oppstart 12. september.
Månedens alumn Pia Ve Dahlen jobber med å redde havet. Hun vet råd for de som vil bidra. – Mesteparten av kunnskapen sitter gjemt i hodene på fagfolk som politikerne ikke vil høre på. Å redde havet er ikke en konkurranse, det er en dugnad.
En normal arbeidshverdag eksisterer ikke for månedens alumn, Kaia Tetlie. Hver dag er forskjellig når man jobber som konsulent og på få år har klatret opp til å bli partner i et kommunikasjonsbyrå i vekst.
Månedens alumn har en doktorgrad i kjemi og gir ut fagbøker på norsk. Det er likevel hans mange personlige debattinnlegg om tema som mobbing, homofili og psykisk helse som nå har gitt ham prisen årets BT-debattant.
Månedens alumn har skrevet doktorgrad om Ludvik Holbergs retorikk, vært statssekretær i Handels- og næringsdepartementet, politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, assistent i psykiatrien og trålfisker. I høst tok Trygve Svensson over jobben som daglig leder for tankesmien Agenda.
In this Christmas greeting, the Rector sums up some of the highlights of the past year.
Etter debuten på Vill Vill Vest og utgivelsen av sin første singel «Nær deg» i høst, ble Amalie Holt Kleive trukket frem som en av Musikk-Bergens nye stjerner i BT. Bare et halvt år etter at hun ble uteksaminert fra jazzlinjen ved Griegakademiet har månedens alumn allerede rukket å varme opp for Jarle Bernhoft og motta stipend fra Sparebanken Vest. I 2019 kommer hennes første EP.
Rektor Dag Rune Olsen ønsker alle studenter, ansatte og alumner en riktig god jul.
Kunne du tenke deg å la en student fra ditt tidligere institutt bli med deg på jobb for en dag?