UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

«Hold mennesket i fokus. Kveruler med en teknolog, irriter en økonom.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.
David Magnus Myr ble fortalt at han var så glad i å krangle og kverulere at han burde bli advokat. I dag jobber han med å fremme effektiv implementering av menneskerettigheter i Europarådet, og har noen nyttige råd til alumner som ønsker seg en internasjonal karriere.
Direktør for Norsk Polarinstitutt, dr.philos Ole Arve Misund, er utnevnt til årets æresalumn 2018 ved Universitetet i Bergen.
Trenger du faglig påfyll og ny kompetanse? Vi har åpnet for søknader til høstens videreutdanninger ved Universitetet i Bergen.
Knut Kjosås har bachelorgrad i Administrasjon og organisasjonsvitenskap (UiB) og mastergrad i Samfunnsfagdidaktikk (HVL). Han har jobbet fire år ved siden av studiene ved Hordaland fylkesarkiv, og er nå ansatt ved Interkommunalt arkiv i Hordaland som konsulent knyttet til avlevering av historiske kommunale arkiv. Knut har interesse for arkiv og dokumentasjonsforvaltning, bevaring og... Les mer
Hard Olav Bastiansen er partner i NGS Global Norway AS. De spesialiserer seg på rekruttering til spesialist- og lederstillinger – og har gode råd til alumner som ønsker seg en karriere innen ledelse.
Møtet med norsk kultur kan være en utfordring, men for månedens alumn Hope Corbin var det å studere i Norge en positiv opplevelse. Engasjer deg, lær deg å lytte og samarbeide er Corbins råd til dagens studenter. I dag arbeider hun på Western Washington University i USA, men er tilbake i Bergen for prosjektet Refugee Resilience Network.
Våren 2018 arrangerer UiB ein serie frukostseminar om forskingsetikk. - Ureieleg framferd i forsking kan få store konsekvensar, både økonomiske, helsemessige og vitskaplege, seier prorektor Margareth Hagen.
Olaug har skrevet siden hun var 19 år, hun har alltid likt å skrive og skrev mye opp gjennom årene. På Heimly Folkehøgskule gikk hun på «Forfatterskolen» og sendte in et manus til et forlag fordi de fleste i klassen hennes gjorde det samme – før hun visste ordet av det var hun forfatter. I dag er Nilssen aktuell med boken «Tung tids tale» som handler om det å være mor til et barn med autisme.
Jobber du som studieveileder og får henvendelser fra studenter som lurer på hva de kan bli etter å ha studert på UiB? Da anbefaler vi deg å sjekke ut våre alumni-mentorer.
Har du en doktorgrad fra samfunnsvitenskapelig, humanistisk eller juridisk fakultet og jobber i en spennende bedrift? Eller jobber du aktivt med rekruttering? Da vil vi gjerne ha kontakt med deg!
Rektor Dag Rune Olsen ønsker alle alumner fra Universitetet i Bergen en riktig god jul.
Hvordan bli synlig? Hvordan skriver du en slagkraftig kronikk? Hvordan dokumenterer du effekten av det du gjør? UiB tilbyr videreutdanningskurs i kommunikasjonsarbeid.
Jeanett har byttet ut byen mellom de syv fjell med en by som aldri sover. Etter å ha fullført bachelorgraden, var det lett å reise tilbake til utvekslingslandet Japan – hvor hun nå har en karriere i PR-bransjen. I dag jobber Jeanett for Inoue PR, hvor hun er Assistant Account Executive.
Han beskrives som et mangfoldig og lidenskapelig kunstvesen. Med en solid akademisk bakgrunn fra Dragefjellet og NHH er den kunstelskende juristen KODE sin nye direktør.
Er du student eller på jobbjakt? Bli med på mentorlunsj og få karrieretips fra Ståle Øvrebø fra Bergen kommune
Fra sene kvelder i godt selskap på Hulen og lange ettermiddager i kantinen på Sydneshaugen til kommunikasjonssjef for Sykkel-VM 2017. Toril Berle Schalck har lært mye og bruker kunnskapen sin til å takle en hektisk hverdag som kommunikasjonssjef for Sykkel-VM i Bergen.
Som student la Lene Bergmann mye iver i å gå på konserter, skrive fanziner og jobbe på Hulen. Likevel brukte hun studietiden flittig til å skrive og lese – og lese og skrive om å skrive og lese. I dag er den tidligere UiB-studenten daglig leder for kommunikasjonsbyrået Mannheimer.