UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

Månedens alumn har skrevet doktorgrad om Ludvik Holbergs retorikk, vært statssekretær i Handels- og næringsdepartementet, politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, assistent i psykiatrien og trålfisker. I høst tok Trygve Svensson over jobben som daglig leder for tankesmien Agenda.
In this Christmas greeting, the Rector sums up some of the highlights of the past year.
Etter debuten på Vill Vill Vest og utgivelsen av sin første singel «Nær deg» i høst, ble Amalie Holt Kleive trukket frem som en av Musikk-Bergens nye stjerner i BT. Bare et halvt år etter at hun ble uteksaminert fra jazzlinjen ved Griegakademiet har månedens alumn allerede rukket å varme opp for Jarle Bernhoft og motta stipend fra Sparebanken Vest. I 2019 kommer hennes første EP.
Rektor Dag Rune Olsen ønsker alle studenter, ansatte og alumner en riktig god jul.
Kunne du tenke deg å la en student fra ditt tidligere institutt bli med deg på jobb for en dag?
«Pust med magen, tro på det du gjør og drit oppi hva karriererådgivere i Dagens Næringsliv sier om hvordan man bygger egen merkevare» er rådet fra energianalytiker og forfatter, Martin Larsen Hirth.
Silje Sigurdsen har en master i kunsthistorie fra UiB og har brukt utdanningen sin til å gi en utradisjonell vinkling på kunstformidling. Hun driver nå nettstedet Kunzt.no, og inspirerer kunststudenter med sin tilstedeværelse på internett og sosiale medier. Veien fra studieslutt til arbeidslivet har bydd på utfordringer, se hvilke råd Silje har å gi til andre studenter.
Joon Grane Hetland studerte sammenlignende politikk ved UiB. Det var starten på et liv i norsk utenrikstjeneste. I dag jobber han ved den norske ambassaden i Tokyo. Se tipsene for hvordan man får jobb i utenrikstjenesten her.
Blod, sveitte og fiskedans. Fiskeforskarane i prosjektet dCod fekk både minister og barnehagebarn på kroken i Arendal.
Minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, har hatt stor nytte av jussutdannelsen sin fra UiB, både som advokat og statsråd: - Den gir meg tyngde i debatter, den har gitt meg gode formuleringsevner og evnen til å sette meg raskt inn i problemstillinger, sier hun.
Hiroshi Matsumoto is leaving his position as UiB´s contact person in Japan at the end of June 2018.
«Våre briller gir oss en unik evne til å se ting fra menneskets perspektiv. Og det gjør slettes ikke alle.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.
- Humanisten har innsikt i hvordan mennesket fungerer. Hvem kan klare seg uten slike folk? spør professor i litteratur og filosofi ved Duke University i North Carolina, Toril Moi.
David Magnus Myr ble fortalt at han var så glad i å krangle og kverulere at han burde bli advokat. I dag jobber han med å fremme effektiv implementering av menneskerettigheter i Europarådet, og har noen nyttige råd til alumner som ønsker seg en internasjonal karriere.
Direktør for Norsk Polarinstitutt, dr.philos Ole Arve Misund, er utnevnt til årets æresalumn 2018 ved Universitetet i Bergen.
Trenger du faglig påfyll og ny kompetanse? Det er fortsatt mulige å søke på enkelte videreutdanninger ved Universitetet i Bergen. Se oversikt over kurs og søknadsfrister her.
Knut Kjosås har bachelorgrad i Administrasjon og organisasjonsvitenskap (UiB) og mastergrad i Samfunnsfagdidaktikk (HVL). Han har jobbet fire år ved siden av studiene ved Hordaland fylkesarkiv, og er nå ansatt ved Interkommunalt arkiv i Hordaland som konsulent knyttet til avlevering av historiske kommunale arkiv. Knut har interesse for arkiv og dokumentasjonsforvaltning, bevaring og... Les mer
Hard Olav Bastiansen er partner i NGS Global Norway AS. De spesialiserer seg på rekruttering til spesialist- og lederstillinger – og har gode råd til alumner som ønsker seg en karriere innen ledelse.