Hjem

Institutt for sosialantropologi

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er uendelig mange måter å leve et menneskeliv på. Hos oss lærer du om det kulturelle mangfoldet i verden, du får dyp innsikt i dagsaktuelle tema og blir med i et engasjerende studentmiljø. 

Det som skiller antropologi fra andre samfunnsfag er at vi kommer tettere på mennesker. Det er mange grunner til å studere sosialantropologi ved UiB. Se videoen for de syv beste.

Les mer om de 7 grunnene og om sosialantropologi ved UiB

Portrett Mari G. Løchen

Administrasjonssjef ved forskningssenter

Som administrasjonssjef er Mari delaktig i alle sidene av å drive en bedrift: fra ansettelser og personalarbeid til økonomi og langsiktig strategiplanlegging. Senteret åpnet samme dag som hun startet i jobben, så stillingsbeskrivelsen har hun stort sett måttet forme selv. - Det er veldig gøy og lærerikt å få være med å bygge opp noe fra starten, sier hun.

utveksling
Beppu, Japan

Hele verden i Beppu, Japan

Gyri hadde aldri vært i Asia, ei heller hørt om den japanske byen Beppu. Likevel pakket hun kofferten for et halvår på utveksling akkurat her. - Jeg valgte Japan fordi landet har rik historie, en fantastisk kombinasjon av tradisjonelle og moderne levemåter, og et språk helt ulikt mitt eget, sier hun...

Disputas
PhD defence Hasan and Committee

Disputas ved Institutt for sosialantropologi

19. oktober 2018 disputerte doktorgradsstipendiat Mohammad Tareq Hasan ved Institutt for sosialantropologi.

Nyhet
Tbilisi Old Town

Nytt samarbeid med universitet i Georgia

Et nytt undervisningssamarbeid med Georgia utvider tilbudet til antropologistudenter. Samarbeidsprosjektet med Tbilisi State University skal tilby studenter stipender, utvikle et nytt emne og etablere sommerskole i antropologiske forskningsmetoder.

Nyhet
Appolonia

Skal utforske urban enklavedannelse i Afrika

Det nye forskningsprosjektet "Urban Enclaving Futures" skal undersøke enklavedannelse i tre afrikanske byer. Prosjektet ledes av professor Bjørn Enge Bertelsen, og starter 1. oktober 2018.

Antropologer i arbeidslivet

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt