Hjem
Institutt for sosialantropologi

Møt våre masterstudenter 2021

Går du rundt med en liten antropolog i magen? Kom på mastermøtet for å bli kjent med våre masterstudenter, lære om studieprogrammet - og bli inspirert til å forme ditt eget masterprosjekt!

Collage masterprosjekt sosialantropologi
Foto/ill.:
Alexandra E. Bergun, Rebecca A. Hill og Jon S. Heli

Hovedinnhold

Masterprogrammet ved Institutt for sosialantropologi høster lovord fra både studenter og fagmiljø, men hva innebærer det egentlig å være masterstudent hos oss? Torsdag etter påske kan du stifte nærmere bekjentskap med en masterstudent som er på sitt første år, og to som nå er i skrivefasen. I tillegg blir det generell informasjon om masterprogrammet.

Program

  • Kort om masterprogrammet - Hilde Ellefsen
  • Prosjektpresentasjoner:
    • Fra Tokyo-OL 2020 til OL som mega-events i globalt perspektiv - Jon S. Heli
    • Humorens rolle i krisetider, fra Colombia til Norge - Rebecca A. Hill
    • Feltarbeidforberedelser og språkkurs - Alexandra E. Bergun
  • Spørsmål

Prosjektpresentasjoner

Jon Sigurd Heli begynte sitt feltarbeid i februar 2020 i Tokyo, for å studere unge japanere i deres møte med sommer-OL. På grunn av covid-19 og utsettelsen av OL til 2021, har han måtte endre fremgangen og fokus. Nå ser han på en bredere tematikk om såkalte mega-events og hvordan OL har vært med på å skape en moderne, global og konkurrerende fremføringskultur.

Rebecca Ann Hill skriver om klovnens rolle for mennesker i krisesituasjoner. Hun gjorde et kort feltarbeid i Colombia, deretter i Norge sammen med organisasjoner som jobber med mennesker i unntakstilstand på sykehus, flyktningleir, asylmottak og lignende. 

Alexandra E. Bergun er førsteårs masterstudent og befinner seg nå på språksemester i Amman, Jordan. Oppholdet vil gå over i feltarbeid høstsemesteret, hvor planen er å fokusere på «creating queer space» i et sosialt landskap sterkt påvirket av religion.

Mastermøtet er spesielt aktuelt for antropologistudenter på sitt 6. semester. Skriver du bacheloroppgave nå vil det være ekstra nyttig å få innblikk i og eksempler på den store bredden av masterprosjekt ved instituttet. Andre interesserte studenter er også hjertelig velkomne.

Velkommen til mastermøte ved Institutt for sosialantropologi!