Hjem

Arboretet og Botanisk hage, Milde

Omvisning i Japanhagen

Søndag 10. august inviterer vi til et spennende arrangement i Japanhagen med både faglig og kunstnerisk innhold. Her blir det omvisning, servering av te og en danseforestilling.

Fra bekkegjelet mot Tepaviljongen.
Japanhagen sett fra bekkegjelet mot Tepaviljongen.

Med Japanhagen i Botanisk hage på Milde ønsker vi å formidle kunnskap om japansk hagekultur og japanske planter. Hagen er mye mer enn bare planter, her er det stein og mose, broer og lanterner og ikke minst en flott tepaviljong.

Under omvisningen vil vi fortelle om historien til hagen, hvordan den er blitt til og hva den inneholder av både planter og andre elementer. 

Omvisere er gartner Adam Kurz og informasjonsleder Bjørn Moe. Vandringen gjennom hagen avsluttes ved Tepaviljongen der det blir servert japansk te.

Etter teserveringen ca. kl 1330 vil det blir oppført en danseperformance ved Tepaviljongen, koreografert av Monica Emilie Herstad. Dansen tar utgangspunkt i hagen som inspirasjon og livgivende kraft, hvor tempo i stykket medbestemmes av plantenes vekst som stressdempende faktor. 

Monica Emilie Herstad er profesjonell danser og har lang erfaring med kunstnerisk arbeid inspirert av Japan, der hun er utdannet og har praktisert i en årrekke.

Interesserte møter på P-plassen ved inngangen til Japanhagen kl 12.