Hjem
Arboretet og Botanisk hage, Milde
Nyhet

Sopptember i Arboretet

September er den beste sopptiden da du kan finne mye bra matsopp i skogen i Arboretet. Benytt anledningen til å lære deg soppene i ditt nærmiljø og velkommen til å delta på våre aktiviteter.

Du kan finne gode områder med matsopper i skogen i Arboretet.
Du kan finne gode områder med matsopper i skogen i Arboretet. På bildet ser du blodrørsopp, kantarell, steinsopp, fiolett svovelriske, melsopp og olivenbrun vokssopp.
Foto/ill.:
Terhi Pousi

Variert skogsterreng med mange ulike treslag gjør at skogen i Arboretet har et rikt mangfold av sopper.

Soppens dag søndag 7. september arrangeres i Blondehuset. Fra kl 1300 - 1700 er det soppkontroll, stor sopputstilling og salg av soppsuppe. Utstillingen omfatter sopper samlet i Bergensområdet og utgjør vanligvis over 200 arter. Arrangør er Soppforeningen i Bergen.

Søndag 5. oktober ønsker Soppforeningen i Bergen velkommen til sopptur i Arboretet. Oppmøte kl 1100 på Arboretets P-plass Dalsmyra der vi først ser på utstilte sopper. Ta med soppkorg og kniv, godt fottøy, termos og matpakke. Området er stort og vi går i små grupper hver for oss. Etter en tur i skogen møtes vi kl 1400 ved veksthusene for å spise lunsj og soppkontroll. Turledere er Terhi Pousi (tlf. 41649302) og Knut Geelmuyden (tlf. 98234453). Du kan reise kollektivt med Bybanen kl 1000 fra Byparken til Lagunen, og videre derfra kl 1041 med bussnr. 53 til Milde.

I hele soppsesongen er Arboretet behjelpelig med å svare på spørsmål om sopp. Ta kontakt med Terhi Pousi tlf. 41649302 el. e-post: terhi.pousi@um.uib.no

Kart over Arboretet kan lastes ned som pdf her