Hjem

Arboretet og Botanisk hage, Milde

Nyhetsarkiv for Arboretet og Botanisk hage, Milde

Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.
Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med den nye appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge. Appen lanseres på Arboretets dag 27. mai.
Velkommen til å delta på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Arboretets venner inviterer til fotokonkurranse, og reglene er som følger:
Flere og flere sliter med allergi. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge påsken for både små og store, da er det greit å vite hvilke påskeplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Levende juletre kan være en utfordring for mange allergikere. Her får du se hvilke arter som er best og verst med tanke på allergi.
Flere og flere sliter med allergi i julen. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge julen for både små og store, da er det greit å vite hvilke juleplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Besøk utstillingen i Blondehuset om julens planter. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en opplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.
Te er den nest mest populære drikken i verden etter vann, og lages av blader fra den eviggrønne sub-tropiske busken Camellia sinensis.
På mandag feires grøtdagen, men du trenger ikke lage risengrynsgrøt av den grunn. I Botanisk hage viser vi flere andre planter som kan brukes i grøt.
Mange av våre hageplanter har historie tilbake til katolske kloster fra før reformasjonen.
Når dagene blir lengere og varmere, går beboerne på Mildeheimen sykehjem tur i Arboretet og Botanisk hage to ganger i uken. Vi har blitt med dem på en av turene deres.
Med Australsk marihøne på laget unngår veksthuset til Arboretet og Botanisk hage å bruke plantevernmidler for å hanskes med skadedyret ull-lusen.
«Hvilken side av naturen kan jeg forbedre når naturen allerede fungerer perfekt?”, er et spørsmål som har inspirert Botanisk hage til å lage et bed basert på Hügelkultur, som legger naturens egen bærekraftighet til grunn.
"Vi er stolte av å vise frem vårt eksotiske banantre som har klart seg ute i mer enn 4 år nå", forteller driftsleder Alf Helge ved Arboretet.
"Skulle ønske vi kunne flytte barnehagen til Japanhagen, bare vi tar med dissen og" sier Ella (4 år neste uke)
Velkommen til Arboretet og de Botaniske hager sine spennende og lærerrike arrangementer!

Sider