Hjem
Arboretet og Botanisk hage, Milde

Nyhetsarkiv for Arboretet og Botanisk hage, Milde

Er du interessert i planter og liker du å jobbe ute?
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Årringen 2018 ble sendt ut til abonnenter og medlemmer i Arboretets venneforening i dagene før påske. Har du ikke fått den enda er den like om hjørnet
Har du et blinkskudd fra i fjor, tatt i Arboretet eller Botanisk hage på Milde? Eller kanskje du vil gå på fotojakt i år? Vi anbefaler fotokonkurransen til Arboretets venner, og de 3 beste bildene blir premiert.
Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.
Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med denne appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge.
Velkommen til å delta på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Arboretets venner inviterer til fotokonkurranse, og reglene er som følger:
Flere og flere sliter med allergi. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge påsken for både små og store, da er det greit å vite hvilke påskeplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Levende juletre kan være en utfordring for mange allergikere. Her får du se hvilke arter som er best og verst med tanke på allergi.
Flere og flere sliter med allergi i julen. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge julen for både små og store, da er det greit å vite hvilke juleplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Besøk utstillingen i Blondehuset om julens planter. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en opplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.
Te er den nest mest populære drikken i verden etter vann, og lages av blader fra den eviggrønne sub-tropiske busken Camellia sinensis.
På mandag feires grøtdagen, men du trenger ikke lage risengrynsgrøt av den grunn. I Botanisk hage viser vi flere andre planter som kan brukes i grøt.
Mange av våre hageplanter har historie tilbake til katolske kloster fra før reformasjonen.
Soppsesongen er i gang mange steder, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde. Selv om det ikke er så mye sopp i Arboretet enda har vi startet soppkontroll for de som måtte finne sopp andre steder.

Sider