Hjem
Arena for forskningskommunikasjon
Utstilling

Ordet er fritt? 

Hvor går egentlig ytringsfrihetens grenser og hvem bør få tilgang til scener som påvirker det offentlige ordskiftet? Velkommen til utstilling om studentengasjement og ytringsfrihet. Utstilling i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen åpner 20. oktober 2020.

Mann med megafon som roper. Ordene: Ordet er fritt? Utstillingen om ytringsfrihet åpner for publikum 21. oktober 2020. Universitetsmuseet i Bergen - Natur
Foto/ill.:
Illustrasjon: Ordet er fritt

Hovedinnhold

Studenter i Bergen har vært involvert og påvirket viktige historiske hendelser, beslutningsprosesser og nasjonale debatter. Utstillingen Ordet er fritt? forteller historien om studentengasjement, og utviklingen av Studentersamfunnet – og hvordan organisasjonen både har utfordret akademia og samfunn, men også møtt kritikk. Diskusjonene var – og har forblitt – mange og lange, og det samme har årene med yrende studentengasjement. 

 

I samarbeid med Arena for forskningskommunikasjon inviterer Studentersamfunnet til vårt aller første hjem, Universitetsmuseet i Bergen. Et sted der studenter og akademikere først samlet seg i 1934 for å etablere organisasjonen som så lyset før både universitetet og Norges handelshøyskole var stiftet.  

Markering av utstillingen tar sted 20. oktober og utstillingen er åpen for publikum fra 21.oktober.