ARQUS-alliansen
Utlysninger 2021

Arqus PhD-uke for karrierer utenfor akademia

Fra 13.-15. oktober 2021, vil Center for Knowledge and Innovation Transfer (ZWI) ved Universitetet i Graz arrangere en PhD-uke med tema "karrierer utenfor akademia". Arrangementet er tilgjengelig for alle PhD-kandidater ved UiB.

PhD week
Foto/ill.:
Arqus

Hovedinnhold

Rundt 60 deltakere - PhD-kandidater, tidligere PhD-kandidater og karriereutviklingseksperter - fra de sju universitetene i Arqus-alliansen vil møte samles for å møte lokale entreprenører for å samarbeide. Ved reisebegrensninger vil arrangementet foregå digitalt.

I tillegg til å samarbeide i et internasjonalt og flerkulturelt miljø, er hovedmålene for PhD-karriereuka at PhD-kandidater, tidligere PhD-kandidater får mulighet til å utvikle ferdigheter for karrierer utenfor akademia. Deltakerne vil:

• få bevissthet om egen kompetanse,
  • bli satt i stand til å formidle denne kompetansen overfor andre,
  • lære å utvikle entreprenørprosjekter (samt stifte bekjentskap med "intrapreneurielle" prosjekter)
  • få opplæring i å åpne profesjonelle muligheter og øke egen ansettbarhet.

Hvordan søke?

Finansiering og støtteberettigelse: PhD-kandidater og postdoktorer tidlig i løpet kan søke om et reisefond ved sitt hjemuniversitet (UiB) etter at de er valgt for deltakelse.

Søknadsskjema for deltakelse.
Søknadsfristen er 19. mai 2021. Du får beskjed om en vellykket søknad i juni. Vennligst send søknadsskjemaet til koordinatorene ved ditt hjemuniversitet:

Bergen: Rosa Nogueira

Program for arrangementet

Hele programmet for PhD / postdocs workshops vil bli publisert i god tid. Blant innholdet i karriereuken er:

• Kartlegging av ferdighetene en har tilegnet seg under PhD-løpet
  • Entreprenørskaps-kreativitetsverksted
  • Forberede internasjonale jobbsøknader
  • "Meet and greet" på Center for Knowledge and Innovation Transfer, University of Graz
  • Pitche-konkurranse
  • Karrieremiddag
  • I tillegg til workshops og aktiviteter som tar sikte på å hjelpe deltakerne å sikre seg en karriere utenfor akademia, vil workshops relatert til entreprenørskap og kreativitet tillate doktorgradsforskere og postdoktorer tidlig i løpet å bli klar over hva "entreprenørånd" og "-atferd" innebærer. For eksempel vil deltakerne forbedre sin kompetanse i å samarbeide med andre, løse problemer, kommunisere, bli selvbevisste og anerkjenne personlig kompetanse.

Deltakerne vil også lære å gjenkjenne og utforske entreprenørmuligheter ved å være kreative, identifisere en mulighet og utvikle den, identifisere dens verdi for avslutningsvis å pitche den.

Relevante materialer

Informasjon om ZWI.

Ppt fra øktene finner du her etter arrangementet.

Om Graz

Bykart av Graz Tourismus.

Se en liste over universitetstilknyttede hoteller her.

Opprinnelig nyhetssak: european-university.uni-graz.at/de/aktivitaeten/arqus-phd-week-for-careers-outside-academia/