Institutt for biovitenskap (BIO)

Ringer i vannet: betydningen av et forskerliv

Ulf Lie fyller 80 år 26 november! Under følger et utdrag av kronikk i På Høyden som er skrevet av Dag L. Aksnes, Jorun Egge, Jarl Giske, Peter M. Haugan, Eystein Jansen, Truls Johannessen, Stein Kaartvedt, Rune Rosland, Andreas L. Steigen, John-Inge Svendsen, Frede Thingstad og Thorolf Magnesen

En forskers meritter måles i dag med et enkelt tastetrykk som gir oss antall publikasjoner, siteringer, hindeks med mer. At betydningen et forskerliv må måles langs flere dimensjoner viser vi her i anledning av at Ulf Lie, professor emeritus og forhenværende direktør for Senter for miljø- og ressursstudier ved UiB, fyller 80 år 26. november 2011. Vi konkluderer at flere av UiBs sterke faglige sider kan spores tilbake til Lies virke. I tillegg har hans engasjement i globale miljø- og utviklingsspørsmål hatt ringvirkninger langt utover vårt land. Dette skjedde fordi Ulf Lie ikke lyttet til oppfordringen «Vær deg selv, nok». Universitetet trenger enere som aldri mister fokuset på nye publikasjoner, men må også dyrke fram slike ledere som trekker andre med seg.»
Les hele kronikken her