Hjem
Institutt for biovitenskap (BIO)

Le film 'Oceans' på BIFF

’Océans’ på Bergen Int. Filmfestival. Grip sjansen!

Hovedinnhold

Den storslåtte franske filmen ’Océans’ går verden rundt på kino. Er du interessert i havet og marint liv, må du ikke gå glipp av denne filmopplevelsen på kino.

Dette er en helt særegen og spektakulær film som hadde premiere i Paris i januar i år, og allerede er besøkstallene så høye at den er internasjonalt rangert som naturfilm nr. 3 som er produsert noen gang.

Filmen har fabelaktige HD-opptak av marine dyr og miljø fra alle deler av verden, inkludert unike næropptak av bl.a. store pattedyr og hai, samt atferd og  interaksjoner mellom ulike arter i mange typer miljø. Dette er en kinoopplevelse for alle, i alle aldre. Det er første gang den vises i Norge, og det er ikke avgjort om den kommer på vanlig kino.

Sjekk omtale og trailer på http://www.biff.no/filmbase/2010/oceans.html

Forestillingstiden er tirsdag 26. oktober kl. 21:10 i MB 2 – Magnus Barfot kinosenter, Bergen kino. Billettpris er kr. 80,-

Filmen er produsert av Galatee Films i Frankrike, og regissørene har samarbeidet med forskningsprogrammet Census of Marine Life. På nettsiden http://www.coml.org/océans-film  finnes mer informasjon om dyrene som vises i filmen, teknologien, og smakebiter.

Om selve filmen, se den franske nettsiden http://oceans-lefilm.com/

Blir besøket godt under BIFF er sjansen stor for at resten av landet får se filmen på kino. Høye besøkstall vil også øke interessen for havet, marin biodiversitet og havforskning. Veldig passende i ’Naturmangfoldåret 2010’