Institutt for biovitenskap (BIO)
FAGDAG

Faglig speed-dating på Institutt for Biologi

Som en del av tiårsjubileumet til BIO, kombinert med MatNats nysatsing på økt tilbud til videregående skole, åpnet BIO dørene for alle elever i området som er interessert i biologi.

Foto/ill.:
Beate Ulrikke Rensvik

Hovedinnhold

Torsdag 6. mars ble det for første gang avholdt åpen dag på Institutt for Bioolog. Her var samtlige videregående skoler i området invitert inn til omvisning på bruket, for å få en liten smakebit på hvordan det er å være biolog.

Forskningsbåten Hans Brattstrøm og mannskapet gledet oss med både nærver og røverhistorier, som et supplement til sorteringslaben til marin biodiversitet, og miljøtoksikologigruppen kunne fortelle om spennende forskning på hormonforstyrrelser hos fisk.

Æsj-faktoren var høy, og elevene fikk undersøke alt fra pollenkorn og konditorfargede tulipaner, til fiskeinnvoller og alkoholiserte edderkopper.

Forskningsgruppene som var representert var

EEGRG
Marin Biodiversitet
Teoretisk Økologi
Miljøtoksikologi

I tillegg ble det arrangert en disseksjonslab med laks, og en ren post med spennende planter i forskjellige former og farger.

Vi ser frem til å gjenta arrangementet neste år, og gleder oss til neste post på programmet; Åpen Dag for allmennheten lørdag 26. april.

Vil du lese mer om jubileet? Trykk her