Institutt for biovitenskap (BIO)

BIO Student tildelt Miljøringens Studentstipend 2014

Masterstudie på plastforurensning får nasjonal finansiering

Plastforurensning Rekvika 2010
Rekvika (Tromsø) våren 2010
Foto/ill.:
Bo Eide

Tiril Kristine Klunderud er masterstudent i miljøtoksikologi ved BIO og ble tildelt Miljøringens Studentstipend 2014 på Miljøringens (og Norsk Vannforenings) seminar i Trondheim forrige uke.

Stipendet skal gå til delfinansiering av hennes mastergrad, der hun skal undersøke konsekvensene av mikroplastforurensning i arktiske miljø, i samarbeid med Framsenteret og HI, med fokus på sedimenter og vevsanalyse av krabber, gitt at NFR gir endelig finansiering.

-Tusen takk til Miljøringen for at de valgte ut meg og mitt prosjekt. Dette vil gi meg muligheten til en mye mer inngående studie! Sier Klunderud. -Det er et viktig problemområde hvor det trengs mer forskning og det er derfor fantastisk at Miljøringen valgte å fokusere på tematikken i utdelingen av stipend i år. Sier den entusiastiske masterstudenten.

Leder av Miljøringen, Jens Laugesen, sier at plastforurensning er et viktig forskningsområdet som fortjener større oppmerksomhet i tiden fremover. -Det er hyggelig å kunne bidra inn mot denne type forskning, selv med de begrensede midlene vi har. Sier han i en kommentar.

BIO gratulerer og ønsker lykke til!

PS. Forskningen på plastforurensning ved BIO er i vinden, og både i marin mikrobiologi og miljøtoksikologimiljøet er det forskere og studenter som jobber på temaet.