Institutt for biovitenskap (BIO)

Kreftforeningen gir 12 millioner kroner til MBI

Kreftforeningen har tildelt hele 12 millioner kroner for at Rein Aasland, Thomas Arnesen og Mathias Ziegler skal forske på kreft.

Arnesen, Ziegler og Aasland
Foto/ill.:
MBI

Hovedinnhold

MBI fikk en tredjedel av Bergenspotten

Tirsdag morgen mottok tre glade forskere de gode nyhetene, til sammen sørget de for at MBI fikk en tredjedel av kreftforskningsmidlene som gikk til Bergen i år. Se hele oversikten her  (og les mer om saken her)

Tre prosjekter

Forsker og BFS-stipendiat Thomas Arnesen ble tildelt Kreftforeningens ettertraktede seniorforskerstipend for fire år for prosjektet Human enzymes overexpressed in cancers - novel targets for cancer therapy.

Thomas Arnesen fikk til og med nyheten servert på døren av Kreftforeningens generalsekretær.

Til sitt prosjekt Metabolic hub molecules as key factors in cancer development and prevention ble professor Mathias Ziegler tildelt midler til både en postdoktor og en ingeniør.

Professor Rein Aasland fikk midler til en postdoktorstilling for prosjektet The role of histone acetylation in enhancer function

Alle tre fikk også en raus slump driftsmidler.

En stor dag for instituttet

En stor dag for instituttet, er det ikke professor Aasland?

- Jo, dette blir veldig bra for instituttets mulighet til å bidra til norsk kreftforskning. Vi synes det er veldig bra at Kreftforeningen støtter både grunnleggende og anvendt kreftforskning. Kreftforeningen skal også berømmes for langsiktighet i sin visjon for forskning på dette feltet.

Skal dere feire nå da?

- Vi har allerede vært i marsipankaken, og det blir nok noe ekstra til middag i kveld.