Hjem
Centre for Cancer Biomarkers
Nyhet

Statsministeren berømmer forskning fra Lorensgruppen på BerGenBio og CCBIO

Statsminister Erna Solberg fremhevet CCBIOs PI James Lorens og selskapet BerGenBio i sin nyttårstale som eksempel på fremragende kreftforskning.

James Lorens i laboratoriet.
James Lorens
Foto/ill.:
Ingvild Melien

Som tradisjonen er, holdt statsminsteren nyttårstale på første nyttårsdag, kringkastet på NRK og TV2. 

I talen snakket hun mellom annet om behovet for enkeltpersoner til å flytte samfunnet vårt fremover, og kreative hoder til å skape de viktige gjennombruddene i forskningen. Hun nevnte også noen av de som har inspirert henne, blant andre James Lorens og BerGenBio:

"Andre som inspirerer er bedriften BerGenBio og James Lorens. Han ledet en forskergruppe ved Universitetet i Bergen. De forsket frem teknologien som bedriften nå jobber videre med. De har nylig testet sin nye kreftmedisin. Resultatene på blodkreft var enda bedre enn forventet. Et viktig gjennombrudd. Nå skal medisinen testes på andre kreftformer.

Stadig flere av oss rammes av kreft. Det er vondt å se hvordan kreft kan bryte ned friske mennesker. Når de som står oss nær rives bort altfor tidlig. Nye og bedre medisiner gir håp. De gir kreftrammede flere verdifulle år sammen med sine kjære.

Vi ønsker flere slike forskningsgjennombrudd. Derfor har regjeringen økt forskningsinnsatsen betydelig."

Du kan lese eller se video av hele nyttårstalen her

Eksemplarisk forskningoverføring fra "bench til bedside"

CCBIOs leder Lars A. Akslen gratulerer Jim Lorens og BerGenBio med omtalen i statsministerens nyttårstale.

- Dette banebrytende arbeidet er svært lovende, og hva vi trenger for å løse noen av dagens utfordringer i moderne medisinsk onkologi, sier Akslen.  

- Også den industrielle fremgangmåten gjennom BerGenBio er eksemplarisk og bør kunne bane vei for mange flere til å overføre sin forskning fra "bench til bedside".  Jim Lorens, en av CCBIOs gruppeledere (PI), er helt klart en av foregangspersonene for denne tenkningen i vårt område, konkluderer Akslen.

Mye av arbeidet bak de kliniske studiene her i Bergen er utført av Bjørn-Tore Gjertsen, PI og nestleder ved CCBIO, og hans gruppe.

Les mer her om Lorens gruppen og Gjertsen gruppen.