Hjem
Centre for Cancer Biomarkers
Nyhet

"Forskning av høyeste kvalitet"

5 av CCBIOs forskergruppeledere mottok nylig tilsammen 9 millioner i støtte fra Kreftforeningen.

Gruppebilde av forskerne som fikk milliongaven fra Kreftforeningen 30.10.14, sammen med Anne Lise Ryel og Dag Rune Olsen, rektor ved UiB
Forskerne som fikk milliongaven fra Kreftforeningen 30.10.14, sammen med Anne Lise Ryel og Dag Rune Olsen, rektor ved UiB
Foto/ill.:
Karl Kristian Langeland

Hovedinnhold

173 millioner kroner er summen som Kreftforeningen har delt ut til forskning i år. Anne Lise Ryel, leder i Kreftforeningen, har reist til flere steder i landet hvor de har overrasket forskerne som har søkt om penger til sin kreftforskning. Nå var turen kommet til Bergen.

 Kvalitetsforskning

- Det er kvaliteten på forskningen som er det viktigste kriteriet for å få tildelt disse pengene. Dette er en anerkjennelse av at forskningen er av høyeste kvalitet, sier Ryel til Bergens Tidende.

Største tildeling

CCBIOs Helga Salvesen fikk den største tildelingen, på nesten 5 millioner kroner. Hennes gruppe jobber med å kartlegge ulike typer kreftsvulster ved underlivskreft, slik at en kan gi bedre og mer målrettet behandling til de kvinnene som rammes.

- Dette er helt fantastisk. Jeg visste ikke noe før tildelingen, sier Salvesen. Hun har forsket innenfor dette feltet i 25 år. Siden hun begynte sin forskning har bidrag fra Kreftforeningen vært viktig.

- Håpet om å gjøre en forskjell er viktig i forskningen. Vi kommer stadig videre, selv om forskningen tar tid, sier Salvesen.

Hele 5 av CCBIOs Principal Investigators ble tilkjent midler for sine prosjekter innen kreftforskning. Foruten Helga Salvesen gjelder dette Lars Akslen, Bjørn Tore Gjertsen, Karl-Henning Kalland og James Lorens.

Les mer i Bergens Tidende.

Les også om Kreftforeningens tildelinger i Oslo.