Hjem
Center for Data Science
UiB & NORA

The role of UiB in NORA

Dette seminaret arrangeres for å fremme samarbeidet mellom NORA (Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium) og UiB sine forskere som jobber på kunstig intelligens og maskinlæring.

Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium
Foto/ill.:
www.nora.ai

Hovedinnhold

NORA ble etablert i slutten av 2018 og hadde sitt oppstartsmøte på 1. april 2019 i Oslo. På samme dag begynte Dr. Klas Pettersen som NORAs CEO, og en av hovedoppgavene hans er å bli kjent med all pågående forskning på kunstig intelligens og maskinlæring ved konsortiets partnerinstitusjoner.

Som partner i NORA (www.nora.ai) arrangerer UiB et seminar i Bergen på 21. juni der forskere som jobber på kunstig intelligens og maskinlæring samles og presenterer arbeidet sitt på de to feltene.

Følgende institutt/sentre vil holde presentasjoner på seminaret: Institutt for informatikk (P. Parviainen), Institutt for informasjons- og medievitenskap (M. Slavkovik), Center for Data Science – CEDAS (H. Hauser), Computational Biology Unit (I. Jonassen), Institutt for matematikk (Y. Li), Center for the Science of Learning and Technology (B. Wasson), Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier (J. Walker Rettberg), Institutt for fysikk og teknologi (Konrad Tywoniuk), og Simula-UiB (Kjell Jørgen Hole).