Hjem

Norsk senter for kinesisk rett

Hovedinnhold

Tak i Beijing

Norsk senter for kinesisk rett har en nøkkelrolle når det gjelder koordinering av alle aktiviteter som Det juridiske fakultet har opp mot Kina. Disse aktivitetene dreier seg både om utdanning, forskning og samarbeid med næringsliv. Formålet med senteret er å fungere som en plattform for bedre forståelse for det kinesiske rettssystemet.

Nyhet
Ulike land har ulike retssystemer.

Ulike land, ulike domstoler: Utfordringene har de til felles

- Vi ønsket å starte en dialog om rettssystemer på tvers av rettskulturer, landegrenser og yrkesgrupper, sier professor Ragna Aarli. Resultatet fra dialogen mellom europeiske og kinesiske dommere og akademikere er nylig publisert i boken Courts in Evolving Societies Sino-European Dialogue between...

Pilot innen virtuell utveksling
illustrasjon av digital samhandling

Virtuell introduksjon til kinesisk rett

Våren 2020 ble Norsk senter for kinesisk rett tildelt midler fra UiB til å utvikle en pilot innen virtuell utveksling, som et tiltak for å kunne gi studenter en form internasjonal erfaring siden de på grunn av pandemien ikke kunne reise på ordinær utveksling.

Praksisopphold i Kina
Johanna sammen med sin veileder fra Lloyd's Register, Chen Haibo utenfor kontoret i Beijing.

Høydepunkter fra utvekslingopphold med praksis i Kina

Vi har intervjuet Johanna som kom hjem i sommer etter et semester med praksis og studier i Beijing. Her er hennes høydepunkter fra utvekslingsoppholdet, og hvorfor andre bør velge det samme.

Få internasjonal erfaring under studietida:
Utdannet seg til advokat ved UiB: Gaute Hellenes Grov

Slik blir du advokat med Kina som spesialfelt

Gaute Hellenes Grov brukte studietida ved UiB til å fordjupe seg i kinesisk rett. Det ga han jobb som advokatfullmektig hos Wikborg Rein.

Nyhet
Visit from the Shanghai Municipial Bureau of Justice

From China to Norway to learn about the Norwegian criminal justice system

25. September 2019 the Norwegian China Law Centre had the honour of welcoming representatives from the Shanghai Municipal Bureau of Justice to the Faculty of Law. The purpose of the meeting was the Shanghai Municipal Bureau of Justice interest in learning about the Norwegian justice system.

Aktulle utlysninger for kinasamarbeid