Hjem
Christiekonferansen

Klart for konferanse

- Christiekonferansen skal bli en viktig møteplass for utveksling av ideer om universitetets betydning for utviklingen av samfunnet, sier rektor Sigmund Grønmo.

Hovedinnhold

Mandag 26. april holdes Christiekonferansen for første gang.

- Jeg håper dette skal bli en ledende arena for kontakt mellom forskningsuniversitet vårt og sentrale aktører i kultur-, samfunns- og næringsliv, sier UiB-rektor Sigmund Grønmo.

- Konferansen skal bli en av de viktigste møteplassene for samtaler og utveksling av ideer om universitetets betydning for utviklingen av samfunnet.

Stor pågang

Påmeldingsfristen er nå gått ut, og Grønmo er tilfreds med interessen:

- Jeg har ikke det siste tallet, men jeg vet at det er et tall vi er veldig godt fornøyd med. Det er viktig å få med deltakere fra byen og regionen, og i tillegg vil det være deltakere fra landet forøvrig. Vi har også invitert folk fra utenlandske universiteter som innledere og paneldeltakere, sier Grønmo.

- Tror du de kommer frem gjennom askeskyene?

- Ja, det tror jeg. Jeg sitter selv på toget til Oslo nå. Det går jo tog begge veier. Og det er godt håp om at flytrafikken kommer i gang igjen.

Deler ut pris

- Hva skal du gjøre under konferansen?

- Jeg skal være med på en av sesjonene sammen med lederen av studentparlamentet, Synnøve Skaar. Vi skal ha en dialog om hvordan forskningsuniversitetet kan bidra i utviklingen av samfunnslivet sammen med byrådsleder Monica Mæland, festspilldirektør Per Boye Hansen og Kjerstin Fyllingen, som er konserndirektør i TrygVesta. Og så skal jeg være med å dele ut Christieprisen.

Se hele programmet her.