Hjem

Senter for internasjonal helse

Studenter som drikker kaffe utenfor SV-fakultetet

Velkommen til Senter for internasjonal helse

**For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.


Reise sikkerhet: generelt - fra UD

SIH holder til i Overlege Danielsens hus, Årstadveien 21.

SIH vil utdanne studenter i global helse. Senter samarbeider med partnere ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin og Det medisinske fakultet, så vel som tverrfakultært med institutt og fakultet ved hele Universitetet i Bergen, og med mange andre nasjonale og internasjonale institusjoner. SIH er vertskap for et Senter for fremragende forsking; Centre for Intervention Science in Maternal and Child Health (CISMAC) og også for Norsk forum for global helse og Global Health Norway

For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

kvotestudenter
Khrono - Quota students

KrF-seier: Skal diskutere ordningen med kvotestudenter på nytt

Hans Fredrik Grøvan (KrF) sier det ble langt færre studenter som ble sendt til Norge fra de aller fattigste landene etter at kvoteordningen ble avviklet. Et punkt i Granavolden-erklæringen åpner for en ny vurdering.

GLOBAL HELSE
Ole Frithjof Norheim portrett

Millioner til nytt senter for globale helseprioriteringer

Forskningsgruppen Globale helseprioriteringer blir til forskningssenteret BCEPS med støtte fra Bergens forskningsstiftelse, NORAD, Universitetet i Bergen og tidligere fra Bill & Melinda Gates Foundation. Til sammen har senteret mottatt 121 millioner kroner.

Campusbussen

Campusbussens stoppested ved Odontologibygget flyttes midlertidig

Grunnet arbeidene med Alrek Helseklynge i Årstadveien 17, vil vi midlertidig flytte stoppestedet for campusbussen til Årstadveien 19.

INTERNASJONAL DAG
Interasjonal dag Uganda

– Reis på utveksling til Uganda

Internasjonal koordinator ved Makerere University anbefaler studenter ved Det medisinske fakultet til å reise til Uganda for å få mer praksis og erfaring med feltarbeid.

debatt
BT debatt med Ingvild Fossgard Sandøy og Marte Emilie Sandvik Haaland

Utdanne og ansette mer helsepersonell

Slike kunne vi redusere mødre- og barnedødelighet skriver Ingvild Fossgard Sandøy og Marte Emilie Sandvik Haaland i en BT debatt.