Hjem
Senter for internasjonal helse

Feltopphold

En viktig og spennende del av Global Helse- kurset er det åtte uker lange feltoppholdet enten i India, Tanzania, Uganda eller Sri Lanka. Her kan du lese mer om partnerinstitusjonene og om hva studentene skal lære på oppholdet.

CMC Vellore Sykehus
CMC Vellore Sykehus
Foto/ill.:
CMC Vellore

Hovedinnhold

Vellore - India

Til India reiser vanligvis 10-12 studenter. De blir tatt imot på Christian Medical College Vellore, som er et stort og anerkjent sykehus med mange tilknyttede helseinstitusjoner. Det gis undervisning i mange emner i global helse, og man besøker noen avdelinger i det daglige arbeidet på sykehuset. Undersøkelsesteknikk blir også et fokus. Studentene reiser på mange besøk til klinikker og mobilklinikker i landsbyer, og får innblikk i blant annet mor-barn arbeid, vaksiner og behandling av lepra og tuberkulose.

CMC Vellore er en av de mest ettertraktede medisinske høyskoler i India, med høy profesjonalitet og dedikasjon i behandling og undervisning. I dag er det en stor og levende institusjon med 2000 pasientsenger, og går i bresjen for omfattende helse og utviklingsprosjekter i lokalsamfunnet som dekker 300 landsbyer

Les mer om CMC på deres nettsider.

Haydom - Tanzania

I Tanzania kan studentene besøke Haydom Lutheran Hospital. Her tas de med på det daglige arbeidet på sykehusets ulike avdelinger, med morgenvisitt og annen aktivitet. AIDS-klinikken med ART blir besøkt, likedan tuberkulosekontoret. Operasjonsstuen blir også brukt, etter ønsker. Det blir også besøk på mor-barn klinikker både på Haydom og på mobilklinikker.

Les mer om Haydom Lutheran Hospital på deres nettsider.

Makerere Universitet - Uganda

Makerere Universitet, inkludert Mulago Teaching Hospital i Kampala, Butabika Mental Hosptial og Kayunga District Hospital.

Les mer om Makerere Universitet på deres websider

Ruhuna Universitet - Sri Lanka

Ruhuna Universitet, Det medisinske fakultetet, og Karapitya Teaching Hospital. Alle ligger i den sørlige byen Galle.

Les mer om Ruhuna Universitet på deres websider