Hjem
Senter for internasjonal helse
Ny bok

Vaksiner - En forbannet velsignelse

Vaksiner redder utallige liv hvert år. I fattige utviklingsland trygler foreldre om å få vaksiner til barna sine, mens det i rike industriland finnes interessegrupper og enkeltpersoner som motarbeider all vaksinasjon.

Hovedinnhold

Vaksineskeptikerne påtar seg et tungt ansvar for egne og andres barns helse. Uten solidarisk vaksinasjon vil farlige sykdommer som meslinger, polio, difteri og kikhoste kunne spres i befolkningen. Professor dr. med. Bjarne Bjorvatn presenterer en oversikt over 23 vaksiner som gis mot potensielt farlige infeksjonssykdommer. Denne boka gir en grundig introduksjon til et svært aktuelt og viktig emne, og viser hvorfor alle barn bør ha rett til beskyttelse mot farene disse sykdommene innebærer.

Bjarne Bjorvatn har i sin yrkeskarriere hovedsakelig interessert seg for infeksjonsmedisin og mikrobiologi i et globalt perspektiv. Han har vært dosent ved Karolinska Institutet i Stockholm og professor og overlege i Tromsø og Bergen, og han har hatt mange oppdrag innen internasjonal forskning og utdanning, blant annet i regi av EU og WHO. Siden 1998 har han vært konsulent i vaksinespørsmål ved Verdens helseorganisasjon (WHO).