Senter for Diabetesforskning

Nyhetsarkiv for Senter for Diabetesforskning

Major milestone for our studies in the Norwegian Mother and Child Cohort study (MoBa). Preprint describing the first GWAS to emerge from an ongoing  nationwide initiative to create a genotype resource for the entire Norwegian Mother and Child Cohort Study, capitalizing on a wealth of phenotypic data from 114,000 children.
Forskning konkluderer med at tabletter kan erstatte insulinsprøyter for barn med nyfødtdiabetes.
Professor C. Ronald Kahn fra Joslin Diabetes Center, Harvard Medical School er en av verdens mest anerkjente eksperter innen diabetes- og fedmeforskning, samt en fremtredende forsker innen insulin signaltransduksjon og mekanismer for endret signalering i diabetes og metabolsk sykdom. Prof. Kahn har mottatt mer enn 70 utmerkelser og æresbevisninger, blant annet de høyeste æresbevisningene fra... Les mer
Marie Holm Solheim disputerte torsdag 19. april 2018 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlinga: "PI 3-kinase regulation of mice and men: Novel aspects of insulin and growth factor signaling".
Den årlege konferansen "Årets forskingspresentasjonar" vart arrangert av Forskerskolen i klinisk medisin den 24.- 26. Januar!
Diabetesforbundet delte for første gang ut «Diabetesforbundets forskningspris», en helt ny pris til fremragende diabetesforskning.
Verdens diabetesdag ble stiftet av International Diabetes Federation (IDF) og WHO i 1991. Den ble offisiell FN-dag i 2006, etter at FN-resolusjon om diabetes ble vedtatt som en reaksjon på det økende antallet mennesker som rammes av diabetes.
I tradisjon tro ble det arrangert fagdag for KG Jebsen senter for diabetesforskning. Hovedtema for fagdagen var biobanking og mulige samarbeid samt brukermedvirkning.
Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-pris for Framstående Barndiabetesforskning i Norden tildeles i år den norske forskeren Pål Njølstad, professor ved Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus.
Henrik Underthun Irgens disputerte fredag 6. oktober 2017 for PhDgraden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: "Targeted clinical and genetic investigations to identify monogenic diabetes".
Vi ønsker Manuel Carrasco velkommen som postdoctor ved KG Jebsen senter for Diabetesforskning
Vi ønsker Laurence Hoareau velkommen som postdoktor ved KG Jebsen senter for Diabetesforskning
Vi ønsker Anny velkommen som ny PhD student ved KG Jebsen senter for diabetesforskning.
Prof. Jørn V. Sagen ble denne uken tildelt den ærefulle prisen for beste prekliniske foreleser av medisinstudentene. Vi gratulerer!
Vi gratulerer Simona Chera og Harald Barsnes fra stamcelleforskningen ved KG Jebsen senter for å ha nådd frem i konkurransen om Fripro forskningsmidler fra Norges Forskningsråd.
Vi ønsker Miriam Gjerdevik velkommen som stipendiat ved KG Jebsen senter for Diabetesforskning
Etter tre måneder ved KG Jebsen Center har Constantin nå reist tilbake til Tyskland. Der skal han begynne på sin masteroppgave ved University of Wuerzburg. (Artikkel kun på engelsk).