Hjem
Digital Lab
Digital lab

Kom i gang med Zotero

I dette kurset vil du lære deg de grunnleggende funksjonene til referanseverktøyet Zotero i en blanding av forelesninger og praktiske øvelser. Etter å ha deltatt på kurset vil du kunne bruke Zotero til å administrere din forskningsarbeidsflyt mer effektivt.

laptop cup spectacles spiral notepad wooden desk
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Kurset holdes på norsk.

Dette kurset er designet for å gi deg en grunnleggende innføring i Zotero. Du lærer hvordan du importerer og lagrer ulike typer referanser i ditt Zotero-bibliotek, og hvordan du sjekker informasjonen for å sikre at referansene og litteraturlisten er korrekt. I kurset lærer du også hvordan du bruker Zotero i Word, og hvordan du velger riktig referansestil.

Kursets innhold

  • Hva er et referansehåndteringsverktøy?
  • Gjør deg klar til å samle referanser i Zotero: kom i gang i Zotero-biblioteket, sjekk Connector i nettleseren din
  • Slik importerer du referanser fra databaser, søkemotorer og manuelt
  • Sjekk og rediger referanser i Zotero
  • Hvordan sette inn og tilpasse kildehenvisninger i tekst i Word
  • Hvordan lage en riktig bibliografi og bytte mellom forskjellige referansestiler og språk i Word
  • Slik holder du Zotero-biblioteket organisert: organisering av referansene i mapper (samlinger), lagre PDF-filer, søke i biblioteket, duplikatkontroll med mer.

Forberedelse før kurset

Deltakere forventes å jobbe med praktiske øvelser i kurset, og vi ber derfor om at Zotero er installert i forkant. I tillegg anbefaler vi installasjon av Zotero Connector, som automatisk registrerer innhold mens du surfer på nettet og dermed gjør lagring av elementer til Zotero enklere. Zotero er fullt integrert med Google Docs, Libre Office og MS Word/Powerpoint. Import fungerer best med Firefox og Chrome.