Hjem
Digital forståelse, kunnskap og kompetanse

Hva får jeg som student ut DIGI emnene?

Hovedinnhold

Digitale ferdigheter er like viktig enten du studerer biolog, medisin, juss eller en av de 185 andre studieprogrammene ved UiB, og supplerer den fagkunnskapen du får gjennom studiet.

Teknologi endrer alle bransjer, og kombinasjonen av spesialisert fagkunnskap og digital forståelse er avgjørende i fremtidens arbeidsmarked. Algoritmer og kunstig intelligens tas i økende grad i bruk i beslutningsprosesser i alle bransjer, og vi ser at forståelsen av metodene som ligger bak disse verktøyene, samt kunnskap om personvern og GDPR er viktige forutsetninger for å kunne utføre sine oppgaver på en mest mulig hensiktsmessig måte, uansett yrke. Digital forståelse, kunnskap og kompetanse er like viktig uansett om man studerer geofag, medisin, juss eller historie. 

Vi kan ikke forespeile i dag hvordan arbeids- og samfunnslivet kommer til å være om 20 eller 30 år, men vi kan være sikre på at digital forståelse, kunnskap og kompetanse vil være avgjørende. Med dette tilbudet vil du som student ved UiB ha mulighet til å opparbeide seg grunnleggende ferdigheter i dette feltet.