Hjem
Senter for dyphavsforskning
Nyhet

Stipendiater ved K.G. Jebsen-senteret kåret til vinnere av formidlingskonkurranse

Anders Bjerga og Håvard Stubseid ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning er kåret til vinnere av årets formidlingskonkurranse i regi av geoforskning.no med et bidrag om submarin vulkansk aktivitet.

Anders Bjerga og Håvard Stubseid
Anders Bjerga og Håvard Stubseid.
Foto/ill.:
Solveig Lie Onstad

Hovedinnhold

I konkurranse med 11 andre bidrag fra geovitenskapelige institusjoner over hele landet gikk K.G. Jebsen-stipendiatenes artikkel "Norges aktive vulkaner kan danne nytt land" helt til topps. Bidraget ble nominert av leserne til geoforskning.no og den endelige avgjørelsen ble fattet av en fagjury. Fagjuryen skriver følgende begrunnelse for valg av vinner: 

Stubseid og Bjerga har levert et bidrag som er levende formidlet med mange interessante fakta som ikke nødvendigvis er kjent for folk flest. Temaet er samfunnsrelevant og aktuelt fordi det er koblet opp mot mineralleting på havbunnen – en forskningsaktivitet som har økt i omfang og fått mer oppmerksomhet de seneste årene. Stipendiatene har en god tilstedeværelse i teksten, og artikkelen er morsom å lese med en spenningskurve leseren kan følge. Teksten gir en fin beskrivelse av forskningsaktivitetene og en bevisstgjøring av geologiske prosesser i dyphavet. Håvard H. Stubseid og Anders Bjerga er verdige vinnere av formidlingskonkurransen.

Vinnerbidraget er publisert i Aftenposten Viten

Vi gratulerer våre flinke formidlere med seieren!