Hjem
Institutt for økonomi
Nyhet

Aakvik fyller 50!

Professor Arild Aakvik ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen fylte 50 år tordag 15. september. Les hilsenen som stod i BT fra kolleger ved Institutt for økonomi.

Arild Aakvik
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Arild Aakvik vokste opp på Husnes i Sunnhordland. Han tok hovedfag i samfunnsøkonomi ved UiB i 1993 og doktorgrad i 1999. Etter doktorgraden arbeidet han som forsker ved Senter for næringslivsforskning (SNF) og Institutt for økonomi frem til han ble ansatt som førsteamanuensis i 2002, fra 2009 som professor.

Aakviks spesialitet er økonometri, og helt siden hovedfag og doktoravhandling har gjennomgangstemaet vært å undersøke om forskjellige offentlige tiltak faktisk har den tilsiktede virkningen. Denne interessen ledet ham under doktorgradsarbeidet til Chicago, der han samarbeidet med de fremste i feltet. Tematisk har forskningen hans særlig vært innen arbeidsmarked og trygd, samt helseøkonomi. Dette har resultert i en rekke forskningsartikler i velrenommerte internasjonale fagtidsskrifter. Han har bidratt i en rekke prosjekter under Norges forskningsråd, både som medarbeider og prosjektleder, nå sist som leder for et stort prosjekt i programmet Velferd, arbeid og migrasjon. Han er også en dyktig og engasjert foreleser og veileder, noe som har resultert i studentpriser som beste foreleser.

Som kollega står Arild frem som en sterk fagperson og god samtalepartner som utmerker seg med klare og velfunderte synspunkt. På det private området er han et pasjonert friluftsmenneske. I ungdommen var han en talentfull friidrettsutøver. I mer moden alder er han en veltrent og ivrig turgåer, sommer så vel som vinter, innenlands og utenlands, og gjerne med en topp i sikte. Vi ønsker Arild hjertelig til lykke med 50-årsdagen!