Institutt for økonomi
KRONIKK

Ensidig satsing på vindmøller er ikke veien frem i klimaspørsmålet

Mens verdens nasjoner i disse dager prøver å nå en global avtale om klimaet er en rekke land allerede i gang med sin egen klimapolitikk. I et innlegg publisert i Berlingske Tidende argumenteres det for at storstilt satsing på vindmøller ikke er løsningen innenfor EU.

Hovedinnhold

Vismand og professor Eirik S. Amundsen ved Institutt for økonomi er medforfatter til et innlegg som stod på trykk i Berlingske Tidende 28. november i år. I innlegget trekkes behovet for en samlet global avtale frem samt behovet for et internasjonalt system som implementerer avtalen. EU har allerede etablert et godt regionalt system gjennom det såkalte kvotemarkedet. Men en ensidig og storstilt satsing på vindmøller slik det legges opp til av den danske regjering harmonerer dårlig med dette systemet.

Les innlegget her.