Metodar i ernæringsforsking
- Studiepoeng10
- UndervisingssemesterHaust
- EmnekodeNUTR230
- Talet på semester1
- SpråkNorsk, eller engelsk ved behov
- Ressursar
Hovedinnhold
Studienivå (studiesyklus)
Bachelor
Undervisningssemester
Haust
Mål og innhald
Emnet gir ei innføring i tenlege metodar for kosthaldsundersøkingar samt metodar brukt i klinisk og eksperimentell forsking.
Læringsutbyte
Studenten skal ved avslutta emne ha følgjande læringsutbyte definert i kunnskapar, ferdigheiter og generell kompetanse:
Kunnskaper: Studentane..
- Kan gjøre rede for grunnleggande forskingsetikk
- Kan beskrive og vurdere dei viktigaste epidemiologiske forskingsmetoder
- Kan beskrive og vurdere de viktigste metodane for måling av kosthald og ernæringsstatus
- Kan gi en oversikt over klinisk og eksperimentell forskingsmetode innan ernæring
- Kan beskrive korleis kosthaldsundersøkingar blir gjennomført i befolkninga og kva resultat av slike undersøkingar kan brukast til med hovudvekt på norske undersøkingar
Ferdigheter: Studentane..
- Kan utføre føremålstenlege, elementære statistiske analysar på kosthaldsdata
- Kan måle ernæringsstatus ved bruk av antropometri
Kompetanse: Studentane..
- Kan skrive en vitenskapelig rapport
- Kan lese og vurdere selvstendig vitenskapelig litteratur
Krav til forkunnskapar
Kunnskap motsvarande NUTR120, NUTR150 og NUTR207
Krav til studierett
Opptak til bachelorprogram i human ernæring
Undervisningsformer og omfang av organisert undervisning
36 undervisningstimar og ca 7 timar demonstrasjonar. Førelesingar, praktiske demonstrasjonar og gruppearbeid.
Vurderingsformer
Skriftleg eksamen, 4 timar.
Hjelpemiddel til eksamen
Enkel tospråkleg ordbok som må vere kontrollerbar, dvs. at det eine språket må vere engelsk eller et skandinavisk språk.
Enkel kalkulator i samsvar med modell oppført i UiB sine reglar
Emneevaluering
I samband med instituttet sitt kontinuerlege arbeid for å forbetra studiet blir det jamleg organisert studentevaluering av studieopplegg og undervisning, med tilbakemelding til studentane. Evalueringsresultata vil liggje til grunn for revisjonar av studieplanar, pensum og studie-/undervisningsopplegg.
Kontakt
studie-nutrition@uib.no/ (+47) 55 58 54 44 / (+47) 55 58 61 46
Eksamensinformasjon
Klokkeslett for oppstart av skriftlig eksamen kan endre seg fra kl 09.00 til 15.00 eller vice versa inntil 14 dager før eksamen.
Vurderingsordning: Skoleeksamen (Ny eksamen)
- Dato
- 20.01.2023, 09:00
- Varigheit
- 4 timer
- Trekkfrist
- 01.02.2023
- Eksamenssystem
- Inspera
- Digital eksamen
- Sted
- Solheimsgt. 18 (Administrasjonsbygget), SOL 2. etg.