Home
Student Pages
erasmus+

University for Foreigners, Perugia and Department of Foreign Languages (ERASMUS+)

  • CountryItaly
  • TownPerugia
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor, Master og PhD
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universitetet blei stifta i 1921 av ein advokat som ønskte å gjere høgkultur tilgjengeleg for innbyggarane i heimbyen og heve kunnskapen om regionen Umbria, der Perugia ligg. I starten heldt dei til i bygningane til Universitá degli Studi di Perugia, men frå 1927 flytta dei til Palazzo Gallenga i sentrum av Perugia, der dei framleis held til. Dei har også fire andre bygningar i utanfor byen, men som er innanfor gangavstand frå Palazzo Gallenga.

I dag reknast universitetet som «open-minded» og ein møtestad for menneske frå ulike kulturar, og såleis ei ekte, fleirkulturell utdanningsinstitusjon. Dei underviser først og fremst i italiensk for utlendingar, men også fag tilknytt italiensk språk som kunst, litteratur og forretningsverksemd/business.

Perugia ligg mellom Roma og Firenze og er ein by full av historiske bygg, monument og museum. Byen er eit kulturelt senter og har blant anna fleire musikkfestivalar i tillegg til vinfestival og vitskapsfestival.

Accommodation

Universitá per Stranieri di Perugia har studentbustadar og eit nettverk, City campus, som hjelper studentar å skaffe bustad.

Semester duration

Oktober-januar og februar-juni.

Information