Home
Student Pages
bilateral

State University of Campinas and University of Bergen (BILATERAL)

  • CountryBrazil
  • TownCampinas
  • Number of exchange places4
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP) er eit offentleg breiddeuniversitet med 35.000 studentar. Hovudcampus ligg i Barao Geraldo, 12 km unna sentrum av millionbyen Campinas. Det er ranka til å vere den nest beste universitetet i Latin-Amerika og konkurransen om å få opptak til studieprogramma er veldig stor. For eksempel var det 24.206 søkarar til 110 plassar på medisinstudiet, 2045 søkar til 45 plassar på studieretning biologi og 1508 til 30 plassar på kommunikasjon (2016).

Campinas er nest største byen i delstaten Sao Paulo, med litt over 1 million innbyggarar. Area Metropoliana har ca tre millionar. Byen ligg sør i landet, 140 km frå kysten, og vaks fram som resultat av kaffiproduksjonen i delstaten. Byen ligg 700 m.o.h. og klimaet er dermed ganske behageleg. Dei mest kjende fotballklubbane i Campinas er Ponte Preta (serie A) og Guaraní (serie B). Campinas ligg 70 km frå Sao Paulo og 500 km frå Rio de Janeiro (6 timar med buss).

Accommodation

UNICAMP har ikkje tilbod om studentbustad, men det internasjonale kontoret kan hjelpe med å finne bustad i nærleiken av campus.

Semester duration

Februar-juli og august-desember

Utsikt over by
Photo:
© Universidade Estadual de Campinas

Information