Home
Student Pages
erasmus+

University of Warwick and Department of Comparative Politics (ERASMUS+)

  • CountryUnited Kingdom
  • TownCoventry
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor
  • Exchange programmeErasmus+

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

University of Warwick ligg ikkje i byen Warwick, som namnet skulle tilseie, men i Coventry, som historisk høyrde til grevskapet Warwickshire. Universitetet blei oppretta i 1965, og er i dag eit av dei høgst rangerte i Storbritannia. Om lag 8000 av dei 24 000 studentane er internasjonale. Universitetet har fire fakultet: humaniora og kunstfag, medisin, naturvitskap og samfunnsvitskap. Hovudcampusen ligg fem kilometer sørvest for Coventry sentrum. Universitetet har òg mindre campusar i Wellesbourne og i the Shard, sentralt i London.

Coventry er den tiande største byen i England, og ligg i West Midlands, 150 kilometer nordvest for London. Ingen britisk by ligg lenger frå kysten enn kva Coventry gjer. Stalingrad (no Volgograd) og Coventry blei i 1944 verdas første vennskapsbyar, då innbyggarar i Coventry ønskte å uttrykke si støtte for Den Raude Armé under slaget om Stalingrad.

Accommodation

Ein kan søke om studentbustad på campus i Coventry, eller utanfor campus i Leamington Spa og Kenilworth. Utvekslingsstudentar er garantert tilbod gitt at dei søker innan fristen.

Semester duration

Det akademiske året er delt inn i trimester, med forelesingsperiodar og eksamensavvikling i tidsromma september - desember, januar - mars og april - juni.

Information