Home
Student Pages
erasmus+

University of Valladolid and Department of Foreign Languages (ERASMUS+)

  • CountrySpain
  • TownValladolid
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universidad de Valladolid blei grunnlagt i 1241 og er eitt av dei eldste stadig operative universiteta i verda. Det er eit offentleg breiddeuniversitet med om lag 25 000 studentar. Det har fire campusar i sjølve Valladolid, i tillegg til tre som ligg i dei omliggande provinsane Palencia, Soria og Segovia. Fleire av universitetet sine bygningar er ekstraordinært vakre. Blant anna ligg rektor sitt kontor og delar av administrasjonen i eit palass, nærare bestemt Santa Cruz-palasset. Universitetet har eit godt kulturtilbod, blant anna eit eige ungdomssymfoniorkester, kor og teatergruppe.

Valladolid ligg i den autonome regionen Castila y León mot nordvest i det spanske innlandet. Dei lærde stridast om det etymologiske opphavet til namnet på byen. Tolkingane varierer mellom oppkalling etter maurisk leiarskikkelse, «stad der vatn møtest» eller «Olivendalen». Området står seg elles godt økonomisk, med mykje jordbruk og ein solid bilindustri.

Accommodation

Universitetet har ei rekke eigne studentbustader i nærleiken av dei ulike campusane. Det er òg mogleg å finne bustad på den private marknaden.

Semester duration

September - januar og februar - juli.

Flott bygning
Photo:
© Universidad de Valladolid

Information