Home
Student Pages
erasmus+

Erasmus+ between Department of Linguistic, Literary and Aesthetic Studies and Paris 8 University

  • CountryFrance
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Université Paris 8 - Vincennes à Saint-Denis er ein av i alt tretten arvtakarar til det gamle prestisjeuniversitetet Sorbonne, som blei delt i 1970. Det fokuserer på humanistiske og samfunnsvitskaplege emne, og har hatt prominente filosofar som Deleuze, Foucault, Lyotard og Lacan på lønningslista. Det har rundt 20 000 studentar, fordelte på elleve fakultet og tre campusar. Hovudcampusen ligg i St. Denis, nord for Paris.

Paris er Frankrikes hovudstad og største by, med om lag 12 millionar innbyggarar i storbyregionen. Han ligg nord i landet, i hjartet av regionen Île-de-France. Paris er kjend for å vere ein av Europas fremste kulturbyar. Her finst statsadministrasjon, verdas mektigaste motehus og ikoniske byggverk som Eiffeltårnet, side om side med små romantiske kaféar og folkeliv.

Accommodation

Det kan vere vanskeleg å finne rimeleg prisa bustad i Paris. Universitetet sitt internasjonale kontor kan gi hjelp og informasjon, men understrekar at det er viktig å begynne leitinga i god tid. Dei fleste offentlege studentbustadane i Paris er administrerte av den regionale studentsamskipnaden CROUS, men kapasiteten er knapp.

Semester duration

September - januar og februar - mai/juni.

Folk på campus
Photo:
© Université Vincennes Saint-Denis/Paris 8

Information