Home
Student Pages
erasmus+

SRH University Heidelberg and Faculty of Psychology (ERASMUS+)

  • CountryGermany
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

SRH Hochschule Heidelberg er ein liten privat høgskule med rundt 3000 studentar som blei grunnlagd i 1969. Dei fleste studieløpa er svært praksisorienterte, og det er lagt opp til forelesingar i små grupper med mykje kontakt mellom undervisarar og studentar. Skulen ligg like utanfor byen. Det tek omtrent 10 minutt å kome seg dit med trikk eller buss frå sentrum.

Heidelberg er ein idyllisk, liten universitetsby i Baden-Württemberg, sørvest i Tyskland, med om lag 150 000 innbyggarar. Her finst både eit stort slott og koselege gater med gamle mursteinshus tett i tett. Klimaet her er varmt samanlikna med andre delar av Tyskland. Byen har òg eit rikt kulturtilbod og arrangerer blant anna jazzfestival, filmfestival og eit eige vampyrball (ein del av karnevalfeiringa) kvart år.

Accommodation

Høgskulen samarbeider med den lokale studentsamskipnaden om å tilby bustad til internasjonale studentar i Heidelberg så langt kapasiteten rekk. Det kan vere vanskeleg å finne ledige rom på den private marknaden, så universitetet oppmodar nye studentar til å vere ute i god tid.

Semester duration

Semesterinndelinga varierer frå fag til fag. Somme har semester med inndeling i periodane oktober - mars og april - august, andre har trimester, med inndeling i periodane oktober - januar, februar - mai og juni - september.

Flott bygning
Photo:
© SRH Hochschule Heidelberg

Information