Home
Research Lab for Stimulation of the Brain

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Online spørreundersøkelse

Ser du spøkelser eller hører stemmer?

Poster for studien Stemmehøring og antakleser om verden av Sarbani Ghosh, "Flourishing Phonograph"
Study "Stemmehøring og antakleser om verden", Art by Sarbani Ghosh "Flourishing Phonograph", 2012
Photo:
Sarbani Ghosh, "Flourishing Phonograph"

Main content

I denne studien ønsker vi å vite hvordan den norske befolkningen opplever verden, spesielt hvor utbredt det er å høre stemmer eller ha uvanlige erfaringer. Alle som snakker flytende norsk er hjertelig velkommen til å delta!

Forskning har vist at ikke bare personer med psykiske lidelser (som schizofreni), men også en rekke sunne individer, opplever hallusinasjoner i forskjellige modaliteter (for eksempel å høre, å se, å lukte og å smake). Spørreskjemaet ble utviklet for å beskrive egenskapene og alvorlighetsgraden av hallusinasjoner og vrangforestillinger, uten å være knyttet til en bestemt lidelse som tidligere verktøy.

Dette er delvis oversettelsen av det nederlandske spørreskjemaet for psykotiske opplevelser (QPE). Det ble utviklet av Iris Sommers forskningsgruppe fra Brain Center Rudolf Magnus, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Nederland. Du finner det opprinnelige intervjuet her.

Vi hadde også et besøk fra NRK, som tok en titt backstage, for å se hva vi gjør:

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/NNFA19030918/09-03-2018#t=15m57s

Undersøkelsen er nå stengt og vi holder på med publisering av data.

Ved spørsmål vennligst kontakt:

Isabella Kusztrits